--->: Pekin Olimpiyatları...!
Yok artık Michael Phelps
ABD'li yüzücü, 8 altın rekoru için gerekli olan 5. madalyayı aldı.
14.8.2008
Geriye kaldı 3 madalya
Pekin Olimpiyatları’na, efsanevi yüzücü Spitz’in 7 altın madalya rekorunu geçme hedefiyle gelen 23 yaşındaki genç yetenek Michael Phelps, bu yolda emin adımlarla ilerliyor. Şu ana kadar yarıştığı 3 branşta da altın kazanan ve dünya rekoru kıran Phelps, dünde yine durdurulamadı. Hem 200m kelebekte, hem de 4x200m serbest bayrakta mücadele eden ABD’li sporcu, bu iki yarışta da fire vermedi. Koleksiyondaki altın madalya sayısını 5’e çıkartan Phelps, bu iki yarışı da dünya rekoru kırarak tamamladı.
11 altınla tarihe geçti
Önce 200m kelebekte yarışan Phelps’in gözlüklerine su girmesine rağmen bu onu etkilemedi ve 1.52.03’lük dünya rekoru derecesiyle olimpiyat şampiyonu oldu. Daha sonra 4x200 serbest bayrakta, ilk sporcu olarak havuza giren Phelps, rakiplerine öyle bir fark attı ki, takım arkadaşlarının efor sarfetmesine gerek kalmadı. ABD takımı bu branşta da 6.58.56’lık dereceyle dünya rekoru kırdı ve 1.’lik kürsüsüne çıktı. Ünlü yüzücü, 8 altını daha tamamlayamadı ama şimdiden tarihe geçti, Olimpiyatlarda 11 altın kazanan ilk sporcu olmayı başardı.
Büyükuncu
son kez yüzdü!
Yüzmede dün 3 sporcumuz havuza girdi. Erkekler 200m sırtüstünde Derya Büyükuncu, 1.59.86 ile genel klasmanda 40 sporcu arasında 22. sırada yer aldı. Büyükuncu, daha önce 100m sırtüstünde de elendiği için oyunlara veda etti. Erkekler 200m karışıkta 2.05.25’lik derecesiyle Serkan Atasay seçmelerde elenirken bayanlar 200m kurbağalamada Buse Günaydın, kendi en iyi derecesi olan 2.32.10’u geçmesine karşın genel klasmanda 40 sporcu arasında 32. sırayı alabildi.
|