23.09.2008, 17:35
|
|
Usta Yiğido
470 Mesajına 1.011 Kez Teşekkür Edildi.
|
--->: Anti İstanbul Fan Kulübü
Alıntı:
bjk58 Nickli Üyeden Alıntı
arkadaşlar ayrıca son zamanda yönetime özel mesaj atmama ve üyeliğimi silme isteği göndermeme neden olan hakaret içerikli sözcükler sitemizde(bizi kabul etmiyorsunuz madem sitenizde) artmakta...ben bu arkadaşlarla muhatap olmamak adına üyeliğimin silinmesini istedim...ama bu hakaretler "yalaka,bence onlar senden delikanlı ki kendi şehrinin takımını tutuyor, adam değilsiniz" ....
TMK’ya göre: “Eğer bir web alanı, suç yeri olarak kullanılmakta ise bu sitenin barındığı web alanı sahibi/sahipleri de sorumluluğu paylaşmaktadır."
Türk Ceza Kanunu 125. Madde’ye göre: “Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.”
İlgili maddenin 4. fıkrasına göre;
Ceza, hakaretin alenen işlenmesi hâlinde, altıda biri; basın ve yayın yoluyla işlenmesi hâlinde, üçte biri oranında artırılır."
Arkadaşlar basın yayın yolunun içine internette giriyor...
Bu konuda ne yapılabilir o zaman:
Şahsınız ile ilgili şikayetçi olduğunuz konular ile ilgili elde edebildiğiniz tüm deliler ile birlikte en yakın Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek şikayetçi olabilirsiniz. Benden uyarması bugün ben bu yola başvurmuyorum başka bir arkadaşım başvurmuyor ama bir gün biri başvurabilir.Lütfen seviyemizi koruyalım ve medeni olalım...Her türlü düşüncenin varolabileceğine ve kabul etmesek bile saygı duymamız gerekkliliğini kendimize kabul ettirelim...Teşekkürler...
|
sizler kapalı da "madımagı unutmadık derken" " sivaslı ayılar ıstanbulda ne arar " derken sucunuz yokdu 
|