Cevap: Yiğidolarımızı Değerlendirelim
İşte Bülent Hocanın gözünden Yiğidolarımız:
BÜLENT UYGUN’UN AĞZINDAN SİVASSPOR KADROSU
Michael Petkoviç (Kaleci): Kiliseye gider, tesislere gider, akşam da evine gider. Türkiye’nin belki de en iyi kalecisi.
Akın Vardar (Kaleci): İlk on birde oynatamadığım için üzüldüğüm oyunculardan biridir. Altı vakit namaz kılar. Bir vakit eskiden kalan borçlarını kapatmak için. Dünya iyisidir. Çok iyi çalışır.
Volkan Ünlü (Kaleci): Onu daha göremedim. Belinden sakatlandı. Almanya’da tedavisi sürüyor.
Mamadou Diallo: Gine Millî Takımı’ndan aldım. 50 bin Avro bonservis parası verdim. Beş yıllık anlaştık. Sudan ucuz.
Hayrettin Yerlikaya: Millî takımlarda oynayacak kapasitede. Sol tarafın Rambo’su. İstekli ve arzuludur.
Murat Sözgelmez: Çok çabuktur. İyidir. İnsanlığı da iyidir.
Sedat Bayrak: Melek gibidir. Karınca önünden geçse üç gün onun geçmesini bekler. Sonra kendisi geçer.
Abdurrahman Dereli: Kendindeki yeteneğin farkına sonradan vardı. İnanılmaz bir defans oyuncusudur.
Fabio Bilica: 7 karısı, 7 çocuğu var. Hepsine de bakar. Türkiye’nin en iyi stoperi.
İbrahim Dağaşan: Bursa’da üç dört sene oynadı. Şans bulamadı. Oradan aldım. Yetenekli ve görev verilince en iyisini yapan bir çocuktur.
Musa Aydın: Türkiye’nin orta sahadan kaleye kateden en iyi adamı. Takımına âşık, arkadaşlarına sevgiyle bakan bir oyuncudur.
Herve Tum: Lakabı doktor. Çok sempatik. Fransızca bilmediğim için ona Fransız aksanıyla ‘çekomastik izolasyon’ diyorum. Bu esprim her seferinde çok hoşuna gider.
Muhammet Ali Kurtuluş: 2. Lig’de şampiyon olmamızı sağlayan, muhteşem gollere imza atan bir oyuncu. Oyun kurar, rakibin oyununu bozar.
Sezer Badur: Karşıyaka’dan aldık. Çok çalışan, istekli, arzulu. Almancı dediğimiz oyunculardan. Cola'yla Fanta karışımı bir içecek içer.
Konfory Sylla: Neşe kaynağı. Onu da Gine Millî Takımı’ndan aldım. Ön libero oynar. Sahada agresiftir.
Onur Tuncer: F.Bahçe’nin altyapısında yetişti. Bize Mardin’den geldi, iyi performans sergiledi.
Sergio Oliviera: Bizim takımda bonservis verip de oynatamadığım tek oyuncu. Benle Oğuz (Çetin) karışımı bir oyuncu. İnanılmaz yetenekli.
Faruk Baydar: Sol bek, sol içte oynayan yetenekli bir oyuncu.
Pini Felix Balilli: Ona tesislerde bir ağlama duvarı yaptım. Yabancılık çekmesin diye (gülüyor).
Mehmet Yıldız: Benim için de takım için de çok önemli bir oyuncu. Sivasspor’u bugünkü konuma getirdi. Savaşçılığı, mücadeleciliği, ağabeyliği, duruşu, yaptıkları ve yapacaklarıyla bir ekol oluşturdu. Bundan önce Türk futbolunda bir Hakan Şükür ekolü vardı. Bundan sonra da Mehmet Yıldız ekolü olacak. Şu anki sistemimim bir numaralı adamı.
Tayfun Emre Yılmaz: Gelecekte ümit bağladığımız bir oyuncu.
Murat Yılmaz: Sol tarafta oynayan genç bir arkadaşımız.
Eyüp Kadri Ataoğlu: Genç bir çocuk.
Aksiyon