Alıntı:
Shan58 Nickli Üyeden Alıntı
Aydın bana göre fazla abartılıyor. Avrupada aydın gibi bir sürü oyuncu var.
zaten sviasın yedek klubeside forma şansı bulamayan yedeklerle dolu önce
mevcut yedekler forma şansı bulsun, sonra sıra aydına gelsin.
|
diğer konuda yazdıklarımın aynısını kopyalama gereği duydum
bir kanat oyuncunda olması gereken pek çok kilit özelliği vardır öncelikle. nedir bir kanat oyuncusundan beklenen? öncelikle bir kanat oyuncusu topla veya topsuz süratli olmalıdır, bu mesela yine bir kanat oyuncusu olan arda'da mevcut olmayan bir özellik. arda sıkışık alanda 3 kişinin arasından bile çıkabilecek inanılmaz bir adam geçme yeteneğine sahip ama rakibini geçtikten sonra basıp gidemiyor. açık alanda geçtiği adamı oyundan düşüremiyor. ama aydın böyle değil, arda'ya yakın sayılan bir adam eksiltme yeteneğinin üstüne topla veya topsuz inanılmaz bir sürati var, kısa sürede hızlanıyor ve en önemlisi topla yüksek süratle giderken bile top üstünde olağanüstü bir hakimiyete sahip. ortaları henüz öldürücü olmasa da isabetli, dağa taşan giden ortasına rastlamadım pek. top ayağına gerçekten yakışıyor, teknik bir oyuncu olduğunu daha topu ayağına alınca anlaşılıyor. ayrıca kafi düzeyde bir kuvveti var, şimdilik çok yeterli olmasa da zamanla en kolay gelişecek özellik kuvvet olduğu için problem yok
sonuç olarak arda dan daha iyi bir oyuncu sadece bir kaç eksiği var gelelim avrupada bu tip çok oyuncu var sözüne yukarda saydığım özelliklere sahip oyuncu sayarsak lionel messi Franck Ribery CR7 dani alves(sağ bek olmasına rağmen aynı özelliklere sahip) bunlar aklıma gelen ilk isimler cidden çok makul fiyattadırlar hepsi

ardadan daha iyi olduğunu nerdeyse tüm futbol otoriteleri söylüyor.