Cevap: 2008-2009 sezonu Basketbol haberleri
İşte All-Star kadroları
Beko Basketbol Ligi'nin yıldızlarını İzmir'de buluşturacak Beko All-Star 2009'un Türk ve Yabancı Yıldızları Karması ile organizasyonda yer alacak olan yarışmacılar, bugün Polat Otel Balo Salonu'nda gerçekleşen basın toplantısı ile açıklandı.
Polat Otel Balo Salonu'nda gerçekleşen basın toplantısına Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı İmran Işıldar, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, Aliağa Petkim Antrenörü Mete Babaoğlu, Oyak Renault Antrenörü Yücel Platin katıldı.
Toplantıda ayrıca Beko All-Star 2009'da mücadele edecek Efes Pilsen'li Ender Arslan ve Bootsy Thornton, Fenerbahçe Ülker'li Oğuz Savaş, Galatasaray Cafe Crown'lu Hüseyin Beşok, Antonio Graves ve Cüneyt Erden, Oyak Renault'lu Alex Gordon da yer aldı.
Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan TBF Asbaşkanı İmran Işıldar, İzmir'de güzel bir organizasyon gerçekleşeceğini belirterek, "İzmir'de bu yıl yapacağımız Beko All-Star 2009 için kadrolarını açıklamak için buradayız. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Bu yıl Yerli ve Yabancı Yıldızlar İzmir'de gerçekleşecek organizasyonda bir araya gelecekler. İzmir'de güzel bir organizasyon gerçekleşeceğini düşünüyorum" diye konuştu.
TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy hoş geldiniz dileklerini sunarken, "Son yıllarda Beko Basketbol Ligi'nin kalitesi giderek artıyor. Beko'nun katkısı ve ilgisi ile ligimiz Avrupa'nın en iyi liglerinden birisi haline geldi. Bu yıl organizasyon İzmir'de yaklaşık 10.000 kişilik kapasiteli Halkapınar Spor Salonu'nda yapılacak. Bu salon aynı zamanda ülkemizde gerçekleşecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'na da ev sahipliği yapacak. Aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediye'sine, salonun kullanım imkanını veren Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne, Spor Toto'ya ve kapılarını bizlere açan eski adı Efes Otel, yeni adı ile Swiss Otel'e teşekkür ediyoruz. Onların katkıları ile organizasyon daha da güzel hale geldi. Seçilen antrenörler, oyuncularımızı tebrik ederken, bu önemli organizasyon için aylardır çalışan Ligler Direktörlüğü'ne de teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.
Organizasyonda yer alacak antrenörlere de değinen Özsoy, "Son yıllarda oynattığı basketbol ile başarılara imza atan, geçen sene kuvvetli rakipler arasından Türkiye Kupası'nda finaline kadar çıkan antrenör Yücel Platin'in bu çabalarının hem basketbol severler hem de basın mensupları tarafından gözden kaçmadığını ifade etmek istiyorum. İkincisi Türk basketboluna en büyük emek verenlerden birisi Mete Babaoğlu'na da değinmek istiyorum. Türkiye Basketbol Ligleri'nde herhalde onun emeği olan onlarla sporcu oynuyordur. TB2L'den Beko Basketbol Ligi'ne gelecekseniz ve ilk sezonunuzda yeni oluşturulan bir takımla hem Fenerbahçe Ülker'i, İstanbul'da Beşiktaş Cola Turka'ı, Ankara'da ise Türk Telekom'u yenmek gerçekten önemli başarı. Bu nedenle bu değerli antrenörümüzü kutluyorum. Her iki antrenörümüze de maçta başarılar diliyorum" dedi.
Diğer taraftan biletlerin tükendiğine işaret eden Özsoy, İzmir'li basketbol severlerin organizasyona çok büyük ilgi gösterdiklerini ifade ederken "Organizasyondan 8-9 gün öncesinden biletler tükendi. 10.000'e yakın basketbol sever Halkapınar Spor Salonu'nda olacak. Artık bizler de yedek biletleri devreye sokacağız. Bu ilgi nedeniyle de Ege'li basketbol severlere teşekkür ediyoruz" dedi.
Özsoy'un konuşmasının ardından Beko All-Star 2009 organizasyonunda yer alacak sporcular açıklandı.
Yabancı Yıldızlar Karması'nın antrenörlüğünü yapacak Mete Babaoğlu bu önemli organizasyonda bulunmaktan dolayı büyük onur duyduğunu belirtirken "İzmir'deki organizasyonla birlikte 3. All- Star maçım olacak. İlkini 1990-91 sezonunda Spor Sergi Sarayı'nda yapmıştık. İlk görev aldığım All Star gerçekten benim için özel olandı ve bu nostaljiyi bana hatırlattı. Beni seçen basketbol severlerle birlikte, TBF'ye bu güzel organizasyon için teşekkür ediyorum" dedi.
Yerli Yıldızlar Karması'nın antrenörlüğünü yapacak Yücel Platin, Beko All-Star 2009 için bir araya geldiklerini hatırlatarak "Her ne kadar Beko All-Star 2009 maçı ile İzmir'li basketbol severlere güzel bir maç izletmek istiyoruz. Amacımız maçı kazanmak olacak. Halkapınar Spor Salonu'nda keyifli anlar geçireceğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.
BEKO ALL STAR 2009 TÜRK YILDIZLAR KADROSU;
Cevher Özer - Beşiktaş Cola Turka
Cüneyt Erden - Galatasaray Cafe Crown
Ender Aslan - Efes Pilsen
Ersin Görkem - Antalya B.Ş. Bld.
Fatih Solak - Aliağa Petkim
Hakan Köseoğlu - Pınar Karşıyaka
Haluk Yıldırım - Beşiktaş Cola Turka
Hüseyin Beşok - Galatasaray Cafe Crown
Kerem Gönlüm - Efes Pilsen
Oğuz Savaş - Fenerbahçe Ülker
Serkan Erdoğan - Türk Telekom