Tekil Mesaj Gösterimi
Şansal BÜYÜKA'dan İnciler!
Alt 22.01.2009, 15:23   #1
muhsin koçak
Usta Yiğido

muhsin koçak - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

416 Mesajına 603 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 851 muhsin koçak COK SEVILEN BIR KISImuhsin koçak COK SEVILEN BIR KISImuhsin koçak COK SEVILEN BIR KISI
Standart Şansal BÜYÜKA'dan İnciler!

"İSTANBUL TAKIMLARI FİNAL OYNAR GİBİ"
Fortis Türkiye Kupası’ndaki çeyrek final kuralarını İstanbullulara uygun bir kura olarak değerlendiriyorum. Ama en zor kurayı Galatasaray çekti bunu kabul edelim. Sivasspor’un hem gücü olarak hem de şehirdeki hava şartları olarak Galatasaray’ı çok zor iki maç bekliyor. Bülent Uygun da “kupayı almak istiyoruz” diyor zaten. Ertuğrul Sağlam’la moral bulmuş bir Bursaspor Fenerbahçe’yi zorlayabilir. Beşiktaş ile Antalyaspor 15 günde 3 defa karşılaşacak. İlginç bir tablo tabi ki. Antalyaspor’un ligde Beşiktaş’ı ne kadar zorladığını biliyoruz. Ben İstanbul’un 3 büyüklerinden ikisini buluşturacak bir final görüyorum.

"MEHMET YILDIZ, SİVAS’TA MUTLU"
“Kimse büyük transferler beklemesin, kriz var” demiştik. Yerli ya da yabancı piyasada da birkaç kişi hariç işe yarayacak futbolcu yoktu. Zaten birkaç kişi için istenen paraları da çok uçuk kaçık buluyorum. O yüzden şaşırtıcı bir durum değil önemli transfer olmaması. Mehmet Yıldız’ın “ah oraya neden gidemedim” diyeceğini tahmin etmiyorum. Mehmet Yıldız, Sivas’ta mutlu, Sivas da Mehmet’ten mutlu. Ben kalmasına sevindim çünkü çok takım güçlü olsun istiyorum. Lig öyle 2 takıma kalmasın.

"SİVASSPOR, RAKİPLERİNDEN FAZLA KOŞUYOR"
Sivas’ın kadrosu mütevazı bir kadro ama çok iyi takım oyunu oynuyor. Maçı kazanmayı çok istiyor. Kimle oynarsa oynasın rakibinden daha çok koşuyor. Sivas’ın defansının göbeğinde oynayan Bilica, ilk yarının en iyi stoperi. Benim için bunca ismin arasında en iyi ve en istikrarlı stoper, 300 Bin Euro’ya mal edilen Bilica. İki beki de çok iyi. Hayrettin ve Abduraahman. Sedat çok iyi bir oyuncu. Musa’ya bakınca zaten konuşmaya gerek yok. Burada üzüldüğüm oyunculardan biri kaleci Akın. Geçen yıl olağanüstü bir performans sergiledi ancak Petkovic o kadar iyi bir kaleci ki onun arkasında kalıyor. Sivas’ın kadrosu kısıtlı, bunu kabul etmemiz gerek. Ama Sivas, bu kadroyu istikrarlı kullandığı, az sakatlandığı ve az cezalı duruma düştüğü için bu kadroyla liderliği kovalıyor. Bu da çok büyük bir başarıdır tabi eksik kalmamak.

"3 BÜYÜKLERİN BİR FUTBOLCUSU SİVAS’IN TÜM KADROSUNA EŞİT"
Sivas’ın saman alevi gibi olmadığı belli oldu. Sivaslı artık “neden şampiyon olmayalım?” sorusunu kendi kendine sormaya başladı. Bu anlayışın Sivas camiasında yeşermeye başladığını düşünüyorum. Sivas’ın şampiyon olması çok da kolay değil tabi açıkçası. Sivas’ın bütçesiyle oranlanmayacak derecede ekonomik değerler var karşısında. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın bir oyuncusunun maliyeti Sivasspor’un bütün kadrosuna eşit. Neyle geçiniyorlar? Yayıncı kuruluştan gelen parayla. Federasyon bazen yayın gelirinden kesmek üzere kulüplere avans veriyormuş. Sivasspor’un başkanı Mecnun Otyakmaz bu avansı istememiş. “Bizi borçlandırmayın, gelecekteki gelirlerimizden alı koymayın” demiş. Bunu hangi başkan diyebilir ligde?

"SİVASSPOR, GÖNÜLLERİN ŞAMPİYONUDUR"
Ben bu yıl Sivas’ın Avrupa kupalarında oynayacağını düşünüyorum, istiyorum da. Futbolda çeşit olsun. Renkler çoğalsın. Sivas, sadece sahada mücadele etmiyor ki. Dışarıda da mücadele ediyor. Bakıyorsun İstanbul’a, olağanüstü bir ekonomik güç, olağanüstü bir taraftar gücü, olağanüstü bir medya gücü… Bunların hangisi var Sivasspor’da? Bunlara rağmen lider Sivas. Kabul edelim ki Sivasspor, gönüllerin şampiyonudur.

"EN İYİ KADRO GALATASARAY’DA"
Şu şampiyonluk yarışında koşan takımlar arasında en iyi kadro, kalite ve zenginlik adına Galatasaray’da. Yabancı kalitesiyle yerli kalitesi arasında bir uçurum yok. Birbirini tamamlayan bir takım. Lincoln, Kewell, Baros diyorsun ama diğer yandan da Arda, Mehmet Topal, Servet diyorsun. Sakat ve cezalıları nedeniyle de ciddi sıkıntıları var Galatasaray’ın. Bütün bunlara rağmen ben Galatasaray’ı şanlı buluyorum bir de oynadığı futbolu beğeniyorum. Türkiye’nin en iyi yedek stoperi kim derseniz ben tartışmasız Emre Aşık derim. 15 maç oynamasın 1 kere oynasın hiç sırıtmaz. Görevini yapar, gider üstüne bir de gol atar zaman zaman. Galatasaray’ın mevcut kadrosu son haftaya kadar bu işi kovalar.

"BÜTÜN TAKIMLARA İYİ ŞANSLAR DİLİYORUM"
Benim isteğim bu yarışa 6–7 takım girsin bu heyecanın tadı damağımızda kalsın. Hep söylüyoruz; geçen sene bir Sivas girdi yarışa hop oturduk, hop kalktık. Geçen sene Galatasaray’ın Sivas’a gittiği maçı hatırlayalım. Ne maçtı! Bunu hep yaşamamız lazım. Trabzonspor’a bakınca son 10 sene bu yarışın içinde hiç yok. Şimdi var. Sivasspor var. Kayserispor bu yarışa girdi. Ankaraspor zirveyi zorluyor. Bu 6 takımlı bir yarış olursa inanılmaz bir şey olur, Türk Futbolu’nda devrim olur. Bütün takımlara iyi şanslar diliyoruz ve centilmence bir lig diliyoruz. Tribünleri germemek lazım, hakemlerin işini kolaylaştırmak lazım. Bir sürü toplantı yapıldı devre arasında. Bize de düşen bir görev varsa yerine getireceğiz. Daha esnek daha hoşgörülü bir lig oynayalım.
muhsin koçak isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 3 Kullanıcı muhsin koçak'a Teşekkür Ediyor...