Tekil Mesaj Gösterimi
DEMIRCININ DUASI
Alt 25.09.2005, 18:53   #65
Sweetgirl
Yiğido

Sweetgirl - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

58 Mesajına 127 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 806 Sweetgirl COK SEVILEN BIR KISISweetgirl COK SEVILEN BIR KISISweetgirl COK SEVILEN BIR KISI
Lächeln DEMIRCININ DUASI

[SIZE=3]Horasan Valisi Abdullah bin Tahir cok adaletli biriydi. Jandarmalari bir kac hirsizi yakaldi. Iclerinde bir de demirci vardi ki sucsuz oldugu icin kacmisti. Nihayet Nisabur'da yakalayip zindana attilar. Demirci abdes alip iki rekat namaz kildi. Ellerini semaya kaldirip:
- Ya rabbi! Günahim olmadigini ancak SEN biliyorsun! Beni zindandan SEN kurtarisin, diye dura etti.

O gece vali bir rüya gördü. Rüyasinda dört kisi gelip tacini tahtini altüst ediyordu. Vali uyandi, cok rahatsiz olmustu. Hapishane müdürünü cagirtirip: "Acaba hapishanede sucsuz birim mi var?" diye sordu. Müdür:
- Bilemiyorum, yalniz bir adam sucsuz oldugunu söyleyip, namaz kilip gözyasi icerisinde yalvariyormus." cevabini verdi.
Vali hemen demirciyi cagirtip görüsür. Lonunda onun sucsuz oldugna kesin bir kanaat getirip onda özür diler; giderken de:
- Bundan sonra bir SIKINTIN, diledigin bir sey olursa bana gel, diye tembih eder. Demirci:
- Glemem, cünkü benim bir "sahibim" var ki, o benim gibi bir fakirden dolayi, senin gibi bir sultanin tahtini bir gecede kac defa altüst etti. O "sahibi" birakip sana gelmem, dedi ve ordan ayrildi.

Peygamberimiz "Dua müminin silahidir." buyuruyor. allah Azze ve Celle de Kur'an-i Kerim'de, "Dualariniz olmasa siz neye yararsiniz". diyor. Hele dua eden mazlum ise derhal kabul olup, aradaki perdelerin kalkacagi pek cok hadiste zikrediliyor. Dua etmek kulu Allah'a yaklastirir, o halde sikca dua etmeliyiz.
[/SIZE]

Sweetgirl isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla