Tekil Mesaj Gösterimi
90 dakika boyunca küfür yok, 90 dakika boyunca susmak yok
Alt 01.10.2005, 08:46   #16
Dağcı
Usta Yiğido
 
Dağcı - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 05.08.2005
Mesajlar: 1.761
Thanks: 111
99 Mesajına 134 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 865 Dağcı BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Daumen hoch 90 dakika boyunca küfür yok, 90 dakika boyunca susmak yok

Bir insan neden kavga eder, neden küfür eder? Bir kimse ya da grup tarafından bir davayı savunmak, bir amaca erişmek, bir şeyi elde etmek ya da bir şeye karşı çıkmak için sürdürülen eylemler... kavganın sözlük karşılığı. Tam da bir futbol taraftarının yapması gerekenleri açıklıyor sanki bu tanımlama. Taraftarı olduğu takımın başarısının kavgasını vermek. Ama hangi anlamda kavga? Tabii ki mecazi anlamda.

Tuttuğu takımın başarılı olması en önemli şeydir bir taraftar için. Kendisini tümüyle takımıyla özleştirir taraftar. Takımının başarısı kendi başarısıdır, başarısızlığı da kendi başarısızlığı. Bir başka deyişle takımıyla birlikte yener, takımıyla birlikte yenilir. Hele de normal hayatlarında itilmiş kakılmış, istediklerini elde edememiş bir kesimden geliyorsanız, takımınızın başarı grafiği sizi çok daha fazla etkiler. İşte hep bu yüzdendir takımınız galip bile gelse hatta orada olmayan rakiplerinize ettiğiniz anlamsız küfürler.

Peki ne olacak? Napalım insanların durumu bu. Yapılacak bir şey yok deyip stadyumları ve tabii ki futbolu küfre, kavgaya mı terk edeceğiz? İşte sorulması gereken asıl soru bu. Sorunun yanıtı hemen herkesçe aynı gibi gözüküyor ama nedense atılan hiç bir ciddi adım yok.

Burada bizlere ve idarecilere büyük görevler düşmekte.
__________________
Q,X,W'e hayır, sadece Türkçe.

"Bir saniyesine bile hakim olamadığınız, hükmedemediğiniz bir hayat için, bir dünya için, bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur."
Muhsin YAZICIOĞLU
Dağcı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır