Tekil Mesaj Gösterimi
Karadeniz Yiğido Dostluğu
Alt 04.10.2005, 01:32   #1
RüStü ElmaS
Administrator
 
RüStü ElmaS - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Mesajlar: 5.341
Thanks: 6.671
1.514 Mesajına 3.999 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 10 RüStü ElmaS isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart Karadeniz Yiğido Dostluğu

Rüstü Elmas


Tüm Trabzonspor taraftarına teşekkür etmek istiyorum...

Sivasspor taraftar sitemizin en önemli ilkelerinden biri kendi taraftarlarımızı ve rakip taraftarı sivasspor.com gibi alt yapısı sağlam bir platformda bir araya getirmek ve centilmenliği elden bırakmadan yorumlar yazmalarını ve tartışmalarını sağlamaktır.

Sitemizi kurduğumuzdan beri hep bunu savunduk, destekledik, teşvik ettik ve öncü olmaya çalıştık.

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, ''taraftar web sitelerinin fanatizmi körüklediği ve şiddeti öven öğeler barındırdığı'' sonucuna ulaşmıştır.

Oysa bizim amacımız taraftarlar arasında sağlam birer köprü oluşturarak sporun gerçek amacı olan sevgi, dostluk ve kardeşlik gibi olguları ortaya çıkarmak olmuştur. Rakip taraftarlarla statlarda kolkola maç izleyebilmek en büyük temennimiz ve arzumuzdur. Elbette ki herkes kendi takımını destekleyecektir fakat bu seviyeli bir şekilde yapıldığında değer kazanır diye düşünüyoruz.

Bu yolda ciddi aşamalar kaydettiğimizin en önemli göstergesi geçtiğimiz haftalarda oynanan Sivasspor – Trabzonspor karşılaşması öncesinde gözler önüne serilmiştir. Sitemiz fanatik olarak tabir edilen Trabzonspor taraftarlarının akınına uğramış, fakat centilmence yorumlar yapılmıştır. Sivasspor’lu üyelerimiz ise rakip taraftarı misafirperverce karşılamışlar ve yazılarına centilmence cevaplar vermişlerdir.

Karşılaşma sonrasında Trabzonspor taraftarları sitemizde gördükleri hoşgörüden, misafirperverlikten ve elde ettiğimiz galibiyetten dolayı bizleri kutlamışlar, kendi taraftar siteleri olan www.bordomavi.net te sitemizden ve taraftarlarımızdan övgü ile bahsetmişlerdir.

Benzeri olayları K.Erciyesspor, Denizlispor, Samsunspor, Ankaragücü ve Adanaspor taraftarlarının sitemizi ziyaretleri sırasında da yaşamış olmamız ilerisi açısından bizlere büyük özgüven ve umut vermektedir.

Bu seviyeli ve centilmen yazışmaları tekrar okuduğumda taraftar olarak bu tür tartışmalara olan özlemimi farkettim. İki rakip taraftar grubu sayfalar dolusu yazmasına rağmen en ufak bir kıskırtıcı ve hakeret edici yazılar yazmamıstır. Bunun tam aksine hoşgörülü, önyargısız ve seviyeli yazılar yazmışlardı.

Tüm Türkiye’nin gözlemlediği ise Süper Lig için 38 yıl bekleyen Yiğidolar’ın Süper Lig’e taraftar olarak da renk katmış olmasıdır. Tüm bunlar gösteriyor ki, taraftar olarak büyük bir kitleye sahip olan Sivasspor hem taraftarıyla hem de futbol başarısıyla Süper Lig’de adından daha çok söz ettirecek.

Trabzonspor taraftarlarına tekrar teşekkür ediyor, diğer tüm rakip takım taraftarlarımızı her zaman Yiğidolar’ın merkezine centilmence tartışmaya davet ediyoruz.

Özlemini duyduğumuz centilmenlik, barış ve kardeşlik uzakta değil; yeter ki sağduyuyu elden bırakmayalım, misafirperverliğimizle ve centilmenliğimizle adımızdan söz ettirmeye devam edelim...
RüStü ElmaS isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla