Oruc bir ruh terbiyesidir
[SIZE=3]Oruc tutmayan, sabretmesini bilmez, nefisini normal sekilde kullanma yollarini gözetmez. Hele refah icinde yasayanlar hic oruc tutmazlarsa, bütün hürriyetlerini sehevi arzularina kaptirirlar. Sunun bunun hukukuna ve malina tecavüzden kendilerini alamazlar, haram helal secmezler. Hatta vicdanlari da istemeye istemeye rezaletlere atilirlar.
Nihayet nefislerine de zulmederler, kendilerini akil vicdanin, din ve imanin aksine telef ederler. Böyle sehvet esiri olanlar, o kadar sabirsiz ve o kadar ac gözlü olurlar ki, bir gün ac kalmakla hemen ölüverecegiz zannederler. Bu zanla da orucu zararliymis gibi kabul ederler.
Halbuki oruc, gerek fert ve gerekse toplum acisindan büyük bir ruh terbiyesini icerdigi gibi, ayni zamanda midenin ve bedenin dinlenmesiyle sihhi ve tibbi acilardan vücuda ait bir takim faydalari bulunan bir beden egitimini de icine almaktadir.
Mübarek Ramazan ayiniz hayirli gecmesini temeni ederim. [/SIZE]
__________________
GÜLÜ SEVEN DIKENINE KATLANIR
|