Tekil Mesaj Gösterimi
röportajın devamı
Alt 15.10.2005, 02:58   #29
drummer
Usta Yiğido

drummer - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

84 Mesajına 167 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 929 drummer TAM BIR BEYEFENDIdrummer TAM BIR BEYEFENDIdrummer TAM BIR BEYEFENDIdrummer TAM BIR BEYEFENDIdrummer TAM BIR BEYEFENDI
Standart röportajın devamı

Türkiye’nin AB’ye girme sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Önümüzdeki on yılda Türkiye 80 milyon nüfuslu bir ülke haline gelecek. Avrupa Birliği’ne gerçekten girse, ama gerçekten, yanaşma gibi değil, Avrupa Parlamentosu’nun en güçlü grubu olacak. Bu grup birlik halinde haraket ederse onlar için sorun. O yüzden bu grubu ne kadar parçalayabilirlerse, farklı fikirleri gündeme getirilerse ve bazı şeylerimizi törpülerlerse rahat ederiz sanıyorlar. Batı’nın bilimine, sanatına hiçbir itirazımız yok ama Batı’nın bir emperyalist yüzü var ki, bunu bilmeden dostluk yapmak da mümkün değildir, saflık olur.

10 kişi yürüdük

1948’deki o meşhur Dumlupınar yürüyüşünü hangi ruh haliyle yapmıştınız?

Bir arkadaşımız organize etmişti onu, Anadolu’yu görürüz, birlikte oluruz düşüncesiyle. 10 kişi yapmıştık o yolculuğu, ikisi rahmetli oldu, sekiz kişi hayatta. Polatlı’dan başladık, Sivrihisar, Seyyitgazi, Türkmen Ormanları, Kütahya, Dumlupınar. Dokuz gün sürdü bu yolculuk. Ben ertesi yıl bir daha yürüdüm ve dönüşte trende üşüttüğüm için bir buçuk yıl hasta yattım. Sonra anıları toplamaya başladım ve hakikaten iftihar edeceğim bir arşivim oldu.

Gençlik tarihimizin posterlik kahramanlarını bilmiyor

‘Tarihsiz bir gençlik yetiştiriyoruz. Ait oldukları toplumun tarihini doğru dürüst bilmiyorlar. Başka milletlerin kurtuluş savaşlarıyla ilgililer ve onların kahramanlarını çok iyi tanıyorlar. Halbuki kendi tarihlerini, kurtuluş savaşlarını bilseler onlardan binlerce kahramanları olduğunu göreceklerdir. Yoksa başka milletlerin kahramanlarının posterlerini değil kendi kahramanlarının posterlerini duvarlarına asarlardı.’

Kitapta olmayanları her hafta Hürriyet’te yazacağım

Turgut Özakman, ‘Şu Çılgın Türkler’de anlattıklarının dışında elinde pek çok belge kaldığını, bunların öykülerini de önümüzdeki pazartesi (17 Ekim 2005) gününden itibaren Hürriyet’te yayınlayacağını söyledi. Turgut Özakman’ın yeni çılgın Türklerinin öyküleri her hafta pazartesi günü bölümler halinde yayınlanacak.

2 günde 1300 kitap imzaladı

Kurtuluş Savaşı’nı anlattığı son romanı ‘Şu Çılgın Türkler’ ile satış rekorları kıran Turgut Özakman, cumartesi günü başlayan 24. TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı’nın da yıldızı oldu. İki günde toplam 1.300 kitap imzalayan, Doğan Hızlan’ın değimiyle; ‘Şu Çılgın Yazar’ın önünde uzun kuyruklar oluştu. İmza günü için İstanbul dışından gelenler bile vardı. Okurlarının imza kuyruğu bitmediği için Bilgi Yayınevi’nin standından akşama kadar ayrılamayan Özakman’ı hayranları koridorlarda da bırakmadılar ve ayaküstü kitaplarını imzalattılar.

İhsan YILMAZ / HÜRRİYET

GençTürk Haber
12 Ekim 2005 04:23