Cevap: Sivasspor Tarihi
Babam bizlere hüseyin yıldırımı anlatırdı ben kendisini görmedim ama babam iyi tanıyormuş yanılmıyorsam halde ve tahıl pazarında bir yerleride varmış ondan alış veriş yaparlarmış babam o zaman altuntabakta otururlarmış daha sonra eski ismi ile çoraktepe (benim doğduğum gün çoraktepeye taşınmışlar)sonradan 4 eylül mahallesi oldu şimdiki ismi istiklal mahallesi yılda bir defada olsa sivasa gelip komşularımızı görüyorum ama sivas çok değişmiş eskiden bizin mahallenin tepesine çıktığımız zaman tuzlugöl ayaklarımızın altında olurdu şimdi her tarafa ev yapılmış yeni yollar açılmış ve çok kalabalık olmuş bizim zamanımızda günde 5 defa yalnızca belediye otobüsü geçerdi başak bir şey olmaz gün içerisindede arabacı abdullah amca vardı o atarabası ile geçerdi mahalleler serbest olurdu istediğimiz gibi oynar rahatlıkla gezerdik şimdi biraz zor gezer çocuklar. Sivassporun tarihini okuyunca aklıma geldi o zamanlar yanılmıyorsam daha güzeldi herşey daha sadeydi şimdi ise çok farklı umarım daha kötüye gitmez hiçbirşey
|