Alıntı:
dede58 Nickli Üyeden Alıntı
Canım hemşehrim ben anlatılmak istenileni anladım ve farkındayım. Bende istiyorum ki Sivaslının takımı Sivasspor olmalı. Bu emeğin karşılığı ilk önce kendi insanın tarafından verilmelidir. Ama bu TS li yazar bizim gibi Hümanist düşünerek bu yazıyı ele almadığı bir gerçek. Yazdıkları ile düştüğü çelişkilere bakarsak. Ama şunuda unutmayalım ki daha düne kadar adımız anılmazken şanımız bilinmezken ne zor süreçlerden geçtiğimizi az çok benim gibi geçmişinden bu yana takip edenler bilir. Ama bakarsanız anlam veremediğimiz durumlar türemeye başlamış bulunmaktadır. Bu anlam veremediğimiz türeyen durumlardan bir tanesi daha dün değilmiydi Şampiyonluğu kaçırdığımız haftada sitemleri ağır dille eleştiren hemşehirlerimiz. O başarımızı gözardı edenler hala iş başındalar. Yok Transferler zayıf yok bu olmaz yok bu doğudan geldi adam gibi adam alın gibi ağır sözler. Düne kadar söyledik hangi oyuncumuzu tanıyor ve biliyorduk. Bugün ise tüm ülkemizin insanları tarafından bilinmekte. Ve bu yeni gelen oyuncularımız bile ilerleyen dönemlerde büyük isim olacaklar. O zamanda geçip yüzsüz gibi işte benim oyuncum mu diyeceğiz. Benim Fanatikleşme olarak bahsettiğim olumsuz kavram Trabzonsporun taşıdığı ruhtur. Yoksa Fanatik olmak o kadarda kötü değil ama kavramını doğru kullandığımızda tabii  Demek istediğim bu tür olaylara daha bilinçli bakmak. Suçlayıcı değil sevgi vererek hoşgörü göstererek başarılarımızı birde biz gösterip anlatarak davet etmeliyiz. Neden Sivasspor sorusuna cevap vermeliyiz. Anladınız mı beni....
|
Degerli hemsehrim bazen yanlis kisilerin agzindanda dogru sözler cikabilir. Konuyu acan arkadas da zaten bu noktaya vurgu yapiyor. Adiyet duygusu önemli bir olgudur insanin kendini bir aileye bir mahalle veya köye yada bir kasabaya bir sehre ve bir Ülkeye ait alarak hissetmesi kacinilmaz bir durumdur.Bunun adini ister milliyetcilik koy istersen vatanseverlik de ister baska bir isim yakistiralim.Sonuc itibari ile kücük olana aidiyet duygusu olmayanin büyük olana bagliligi ve sevgisi olmaz. kisaca mahallesini köyünü,ilcesini,ilini sevmesini bilmiyen ülkesini nasil sevebilir.
yazinin ana mesaji bu kendine ait olana yabacilik varken kendinden olmayana baglilik boyutunu sorgulamis kendince. ayrica bu konu üzerinden kirici incitici olmakda bize yakismaz
saygilar.