Tekil Mesaj Gösterimi
DEVE ILE FARE
Alt 17.10.2005, 22:03   #96
Sweetgirl
Yiğido

Sweetgirl - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

58 Mesajına 127 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 805 Sweetgirl COK SEVILEN BIR KISISweetgirl COK SEVILEN BIR KISISweetgirl COK SEVILEN BIR KISI
Standart DEVE ILE FARE

Bir fare bir devenin yularini eline aldi kurula kurula yollara düstü. Deve tabiatindaki mülayimlik yüzünden sessizce farenin arkasindan hic itiraz etmeden yürüdü. Bunun üzerine fare kibirlendi:
"Ben ne pehlivan ne yigit biriymisimki koskoca deveyi sürükleyip götürüyorum." dedi kendi kendine.
Deve farenin bu düsüncesini ve gurulanmasini anladi.
"hele bir sirasi gelsin ben o zaman senin dersini veririm" diye düsündü, sabirla yürümeye devam etti.
Gide gide derken büyük bir irmagin kenerina vardilar. Fare irmagi görünce durdu. Adeta kani dondu. Deve bunu görünce
"Ey daglarda ovalarda önümde yürüyüp yol gösteren, neden durdun? Sen benim kilavuzum, öncümsün yürü ki arkandan geleyim." ded.
Su devenin ancak dizine geliyordu: "Aa kör fare su diz boyuymus, neden bu kadar korktun" A hayvanlarin yüz karasi!" dedi deve.
Fare: "Dizden dize fark var, senin icin karinca olan bizim icin ejderha sayilir. Senin icin diz boyu olan su benim boyumu yüz kere asar." dedi.
Bunun üzerine deve:
"Öyleyse, dedi. Bir daha küstahlik etmeye kalkisma da canin yanmasin. Kendin gibi farelerle boy ölcüs devlere yanasma."
Fare hatasini coktan anlamisti.
"Tövbe ettim, Allah (cc) rizasi icin beni bu sudan gecir". diye yalvardi.
  • Toprak yemeye alisirsan, seni bundan men etmeye kalkana düsman olursun.
  • Puta tapanlar bu tapinmayi huy edindiklerinden bunu men etmeye kalkanlara düsman olmuslardir.
  • Sehvet yilanini önceden öldür, yoksa hemen ejderhalasir. Fakat ne yazikki herkes kendi yilanini karinca görür, sen kendini bir gönül ehline sor.

Sweetgirl isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla