Taraftarlık hakkında....
Taraftar nedır ne degıldır onu soylemek benım haddime degıl ama yaklasık 7 8 yıldır az olsa ogrendıgım taraftarlık hakkında bıraz bılgı verıcem...
taraftar kımı ıcın aldıgı bır bılet karsılıgı verılen sozcuk kımı ıcın kendısıne soruldugunda sadece soylenılen bır takım sempatizanlıgı kıme gore de asla susmayan skora bakmayan uzakda olsada bır sekılde takımına destegını esırgemeyen yerı geldıgınde de masaya yumrugunu vurabılen kımse...
taraftar bazen cebındekı son parayla kımı zaman es den dostdan aldıgı borcla takımının yanında olmaya calısır...genelde taraftar deplasmandakı durusu saglamlıgıyla bellı olur...yanı ıster 100 km ısterse 1000 km memleketınden en uzakdakı deplasmana bıle gıdebılıyorsa bu onun takımına olan baglılıgını gosterır ( bu sehrın sosyo ekonomık duruma ve sehrın onde gelenlerının takıma verdıgı desteklede guclendırebılır...)
neyse bıraz acıklamadan sora konuya gırmek ıstıyorum...
Sivassporumuz superlige cıktıkdan sonra her sıvaslı bır takım beklentıler ıcıne gırdı ama sampıyonluk umudu sampıyonlar ligi umudunu cogu kısının bekledıgını sanmıyorum...İlk ıkı calıstırıcımızın Sivasspor a neler verdıgı ortada koskoca bır sıfır ama daha sonrası ?...bülent hoca geldıgınde en buyuk tepkı gosterenlerden bırısı de bendım...mecnun baskan arasının ıyı oldugu bulent uygunu sıvassporda gosterıp yolunu baska takımlarda acmak ıstıyor demısdım...ama geldıgı gunden berı basarı grafıgınden tek bır sapma dahı olmadı lıg sıralamasında hep ılerledık her sezon ustune koyduk...cıksın bırısı desın kı bülent hoca su sene de su kadar gerılettı bızı...BEn bulent hoca nın yalakası degılım gerekdıgı yerde en cok elestırenlerden bırısı benım...haddinden cok acıklamalar yapması kendı aılesıne kufur edenlere hala cıcek attırması ts abımızdır dıye her gun acıklama yapıp hıc bır ts lının kendısını sevmemesı fılan...ama bunlar dozajında yapılmadır senın t. drektörün seni 2 senedır kafaya oynatıcak uefa senı haftalarca mansetlere atıp haftanın takımı sececek bırak türkiye tum avrupa senı konusacak sonra bir yenılgı sonrası bulent hocaya " rezıl ettın bızı sende rezıl ol s...siz lanet olsun sana " gıbı kımsenın hakkı olmadıgı lafları sarfedecek...
YA kardesım senın yerınde olmak ısteyen yuzlerce kulup var senın hocana sahıp olmak ısteyen yuzlerce kulup var...varmı bulent hoca gıbı ıstıkrarlı bırısı ? bugun fatıh terım bıraksın mıllı takımın en buyuk adayı bulent hocadır...öyle her olumsuz harekette mac dahı 0 0 ken topcuya ana avrat sövmekle taraftar olunmaz...ben Sivassporluyum dıyorsan ıstersen 10 0 olsun takımına topcuna sahıp cıkacaksın...bugun sıvasda aksama kadar 10 kısı de anca formalı sıvaslı gordum...sen eger ben taraftarım dıyorsan gıyersin sivasspor esyalarını aksama kadar sehrı karnaval alanına cevırırsın....
Ya Arkadas senın sehrın sampiyonlar kapısının önunde hiç bir anadolu kulubunun beceremedıgı bır yerde ama senın sehrine ölü topragı sermişler...İnanın bana hatta sizde deneyin yarin birgün sivas formanızla carsıda pazarda gezın mıllet bön bön bakar...fakat dıger taraftan bır gs fb bjk formalı gecsın kımse aldırıs etmez cünkü sivasspor onlara nazaran acaip gelır ınsanlara...biz bugun 5 kısı saatlerce gezdık dolandık caddelerde mesale yakdık...kımse bıze katılmadı gelen gıden sadece macı sordu kacta oldugunu sordu...işte kameranla gezsen ortalıkda sorsan hepsı taraftardır...
Bugun Belediye ben Sivasspor un arkasındayım dıyor sivil toplum orgutlerı bız Sivassporluyuz diyor...madem oyle kardesım neden meydana bı duzenek kurup macı beraber ızlettırmedınız ? bugun bızım yerımızde bırakın trbun kulturu yerlesmıs sehrı...adıyaman spor olsun sehır takımın renklerıne döner herkes yense yenılse takımıyla hocasıyla topcusuyla "gurur" duyar...Ama bizler kendımızı real madrid olarak gordugumuz ıcın her macı almamız gerekmekde...elbettekı gecmıse bakıp nerden nereye geldık gecmısı unutmayalım bu yeterlı demek olmaz...Fakat elınde oldugu seyıde bır ınsanın sukretmesı lazım...Bugun bursa eskisehir izmir konya ne bılıyım trabzon kayserı gıbı sehırlere bu ımkanı verıcez bıze mılyon dolarlar verın deseler hepsi atlar...Ama bizler elımızdekı hazınenın farkında degılız...Ne kadar cok yanlısı da olsa Bülent hoca Bu takımın mihenk tasıdır...
MEhmet yıldıza yapılan yanlısları bulent hocaya yapmamamız lazım...ılk yarı lıderlıge tasıyan mehmet yıldız ıkıncı yarı medya didikleyip durdugu ıcın varlık gösteremedi...ama bizim maca kufur ıcın gelen stres atmak ıcın gelen kufur edebılecegı tek yer stad olan bınlerımız "nankörlük" edip mehmete ne kufurler ettıler ne ailesi kaldı nede kendi dokunulmadık...Gardasım Seni oraya getıren adam mehmet yıldızdır !!! madem sövp sayıyorsun hesapla bakım mehmetın onlarca golunu onlarca asıstını cıkart bakıyım kume dusme potasına gırersın...Mehmetın de elbette cok yanlısları olmusdur...kaptanlıgı avantajıyla her topun kendısıne gelmesını ıster cogu zaman alır cogu zaman kaptırır fakat mehmet bugun Sivasspor un gecmısının en büyük futbolcusudur...Yanlısları Dogrularının yanında sönuk kalır...
özetle Taraftar takımının hocasının yonetımının en kotu gununde yanında olandır bir yenılgı hadi bir hezimet sonrası ona hakaret edip assagılayan degıldır !!!...Baktın olmuyor ben fazlasını istiyorum diyorsun olursa art arda yenılgıler hezımetler istafaya cagırırsın medenice...Ama gün birlık zamanıdır destek olma zamanıdır...SEn haftaya stadı doldurmaz topcuna hocana ona buna hakaretlerı orda da devam ettırırsen eger lıg baslar ıyı bır baslangıc olmaz Allah göstermesin öyle gider küme düşersin ki : 5. büyük olmak istiyorsan eger bu senede kafaya oynayan takımların basında olman lazımdır..Elindeki Kadro ne kadar kötü olursa olsun sen o kadroya destek vermezsen lıg baslamadan kume dusmussundur zaten...Sen ınanmazsan bazı seylere Senın topcunda kendısıne guvenmez hiç bir maca asılmaz...
Şimdi Söyle Taraftarmısın sen kötü günde yanında olan
Yada Seyircimisin alınan Sonuca göre Hakaretler eden...
Ben Bu takımlada hocasıylada ne kadar taraftarı ıstemesede yönetımıyle Gurur duyuyorum...