Tekil Mesaj Gösterimi
Cevap: 12 Dev Adam Tarih Yazıyor
Alt 10.09.2009, 16:18   #7
57 Mehmet
Tecrübeli Yiğido
 
57 Mehmet - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 28.03.2009
Mesajlar: 592
Thanks: 939
169 Mesajına 255 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 676 57 Mehmet BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart Cevap: 12 Dev Adam Tarih Yazıyor

RAKİPLERİMİZ BELLİ OLDU..
36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda ilk tur grup maçları sona ererken, (D) Grubu'nu 6 puanla yenilgisiz lider olarak tamamlayan Türkiye'nin 2. tur grubundaki rakipleri belli oldu. İŞTE RAKİPLER..
36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda ilk tur grup maçları sona ererken, (D) Grubu'nu 6 puanla yenilgisiz lider olarak tamamlayan Türkiye'nin 2. tur grubundaki rakipleri Slovenya, Sırbistan ve İspanya oldu.

Polonya'nın evsahipliğinde süren organizasyonda, (C) Grubu'nda ilk 3 sırayı alan Slovenya, Sırbistan ve İspanya, (D) Grubu'nun ilk 3 takımı Türkiye, Polonya ve Litvanya ile (F) Grubu'nu oluşturacak.

Aynı eleme grubundan gelen takımların yeniden karşılaşmadığı ve grupları son sırada bitiren ekiplerle yapılan karşılaşmalar dışındaki puanların taşındığı (F) Grubu'nda karşılaşmalar, 12-16 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Lodz kentinde yapılacak maçlarda Türkiye, 12 Eylül Cumartesi günü İspanya, 14 Eylül Pazartesi günü Sırbistan ve 16 Eylül Çarşamba günü de Slovenya ile maç yapacak.

(F) Grubu'nda ilk 4 sırayı alacak ekipler, çeyrek finale yükselerek, karşılaşmalarını Katowiçe kentinde sürdürecek.

Türkiye, (F) Grubu'ndaki mücadelesine, 4 puanla yenilgisiz ve lider olarak başlayacak.

Avrupa Basketbol Şampiyonası ilk turunda üçte üç yapan A Milli Basketbol takımımızın yakaladığı avantaj, İspanya'nın uzatma sonunda Slovenya'yı yenmesiyle daha büyük bir anlam kazandı.

Milli takımımızın C Grubu'ndan gelecek üç rakibi, İspanya, Slovenya ve Sırbistan'ın grup sonuncusu Büyük Britanya karşısında aldığı galibiyetler statü gereği ikinci tura taşınmayacak. Yani milli takımımız, ikinci tur maçları öncesinde iki galibiyetle F Grubu'nun liderik koltuğunda oturuyor.

Son dünya şampiyonu İspanya, turnuvaya Sırbistan mağlubiyetiyle başlayınca bunun bir sürpriz olduğu düşünülmüştü. Ancak İspanyollar turnuvanın en zayıf takımlarından biri Büyük Britanya'ya karşı galibiyete son çeyrekte ulaşınca, takım hakkındaki soru işaretleri artmaya başladı. İspanya, son maçınca Slovenya'yı ancak uzatmada yenebildi. İspanyol takımı, özellikle sakatlığı sebebiyle oynamayan Jose Calderon'un eksikliğini ciddi biçimde hissediyor

İkinci turdaki rakiplerimizden birisi de Slovenya. Birçok önemli skoreri olan Slovenya, çok tehlikeli bir takım. Ancak sert savunma yapan rakiplere karşı zorluk çekiyorlar. Slovenler karşısında milli takımımızın en büyük silahı Polonya ve Bulgaristan karşısında gösterdiği savunma sertliği olacak.

Ay-yıldızlıların ikinci turdaki rakiplerinden Sırbistan ise genç kadrosuyla dikkat çekiyor. Tecrübeli Dusan Ivkoviç'in çalıştırdığı Sırbistan, sert savunma yapan ve düşük tempoda pota altından etkili olan bir takım. Ancak iki maçta da 70 sayının üzerine çıkamamaları, hücumda yaşadıkları eksikliklerin en büyük kanıtı.
57 Mehmet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla