Cevap: Yeni teknik direktör Muhsin Ertuğral mı ?
Ersun YENAL kendini Türkiye'de ispatlamış bir teknik adamımız..Milli takım hocalığı da yaptı...Manisasporda ve en son olarak da Trabzonsporda 1,5 yıl çalıştı..Şu anda yorumculuk yapıyor ve bu hocamız milli takım hocalığı dahil yine de 4 büyük takımdan birini çalıştırmış doyuma da ulaşmış bir hoca...Şu aşamada bize ne kadar faydalı olabilir...Şu sıralar yorumculuk yapıyor...İyi de para kazanıyor...Kendisi bir demecinde sezon başında göreve gelmezse hiçbir takımı çalıştırmam diyordu...Onun hayali F.B. yi çalıştırmak...Yani büyük takım hayaliyle yanıp tutuşan bir hoca...Manisa'da neler yaptığını herkes gördü...Manisa'nın küme düşmesinde çok katkısı vardı...Bize doymamış,başarıya aç,gerekirse fazla tanınmayan ama takıma hakim olabilen disiplinli bir hoca lazım..Bu hocanın aynı zamanda takımı tanıyan bir hoca olması da gerekiyor...Yukardaki tariften kimi istediğim belli;bu hoca yerli bir hoca olmalı;ama kim?Ben olsam şu aşamada takımın başına Bülent Hocanın yardımcısı Esat Hoca'yı getiririm..Ya da Eğer Muhsin Ertugral gelecekse Esat Hoca'yı bu hocanın yardımcısı olması için ikna ederdim...Muhsin Hocaya da takımı tanıdığı için çok yardımı olurdu...Şu anda açıkcası takımın düzenini bozacak bir hoca takımı Bank Asya'ya götürür...Sivasspor bence devre arasına kadar Esat Hoca ile çalışmalı;yeni hoca gelecekse bu hoca göreve takımın bundan sonraki maçlarını izleyerek devre arasında başlamalı diye düşünüyorum...Ayrıca ben Muhsin Hocanın takımın başına gelmesine de karşı değilim...Şu anda takıma getirilmesi için adı geçen Samet Hoca,Güvenç ve Giray Hoca çok mu kaliteli hocalar...Ayrıca Ankarasporun Alman hocasının da adı bizim takım için geçiyor..Bu hocanın kariyerinde küme düşürdüğü çok takım olduğunu da internetten öğrendim..Aman dikkat!Sivasspor böyle hocalara teslim edilirse kesin küme düşer;lütfen bu takımı adam gibi bir hocaya teslim edelim...Hocanın isminden çok takıma takıma ne verdiği;takıma ne kattığı çok önemli...Umarım Sivasspor acele edip de kendi yapısına ters bir hoca ile anlaşmaz;anlaşırsa Carol Pecze dönemine geri dönüş yaparız;ondan sonra Sivassporu da kimse kurtaramaz...Bekleyip göreceğiz...
|