Cevap: Yiğidoya Polis Baskısı
Maçın ilk yarısında iyi bir Sivasspor izledim, 19 Mayıs Stadyumunun eski tadı ne yazık ki yoktu, seyircimiz azdı,İstanbul'dan ve Sivas'tan gelen taraftarlarımız stada ayrı bir renk kattılar.
70. dakikaların ortasında Saha amiri ve Emniyetçiler bizim olduğumuz tarafa el işaretleri ile bir şeyler söylemeye başladı, daha sonrada tribüne girerek arka taraflarda oturan bir hemşerimizi tribünden aşağı indirmek istediler sebep olarakta sigara yasağına uymadığını söylemişler. Koca stadda Sivasspor Tribününün bulunması ve Tribünden de 1 hemşerimizin kurban gibi alınması taraftarlarımıza karşı uygulanan piskolojik bir baskıydı. Tabii olarakta taraftarlarımız Emniyeti protesto ettiler. Emniyetin bu akıl almaz tavrını anlayabilmiş değilim. Zaten maç boyunca Statta değilde BBG evindeymişiz gibi sürekli polis kamerası çekim yaptı. Polis Sivasspor Taraftarlarına karşı faşizanca bir tutum içindeydi ve ne yazık ki Sivasspor yönetimide Taraftarının yanında olmadı. Herhalde bu sahipsizlik yüzünden Sivasspor taraftarı sürekli bu tip haksızlıklara uğruyor.
Son olarak takım yenilmesine ve polis tarafından piskolojik baskı altında tutulmasına rağmen maçın sonunda oyuncularımızı alkışlayan centilmen taraftarımızı kutluyorum.
|