Cevap: Maçı Değerlendirelim
Yıldızı ayıp etse de Musa ve Petkoviç
En kötüsü Hayrettin.
Maçın genel yorumu ise bence şu:
"BİRİ İKİNCİ YARI TAKIMIN DÜĞMESİNE BASTI, YA DA TAKIMIN JETONU İKİNCİ YARI DÜŞTÜ"
Maçı canlı izleyen biri olarak şunu söyleyebilirim: iki yarı arasında birbirinden alakasız iki takım vardı. İlk yarıda rakibi izleyen, basmayan, koşmayan, pozisyon üretmekten aciz ne yaptığını bilmez ruh gibi bir takım vardı. Eyvah dedim, aynı şeyler sürüp gidecek, değişen hiç bir şey yok. Kenarda Muhsin beye gözüm takıldı, sinirden dediklerinin yapılmadığına öfkeden delirip duruyordu. İkinci yarı başlar başlamaz, her şey değişiverdi, rakibi kovalayan, basan, istekli, pozisyon üreten, canla başla mücadele eden bir takım geldi.
Sonra goller oluverdi..
Şunu da söylemek lazım kaç haftadır bizden uzak duran şans bu maçta bizden yanaydı.
Maçla ilgili tespitlerim ise şunlardır:
Hayrettin gerçekten bitmiştir, takımın her zaman olduğu gibi en kötüsü oydu, bindirmeler yapmadığı için hücumda sağ kanadımız yok gibiydi, defansın en zayıf yeriydiı, önünde oynayan Erman aslında çok yetenekli ama ilk yarı oda çok isteksizdi ve Hayrettin yüzünden ne yapacağını bilemez haldeydi. Erman'ın arkasında iyi bir oyuncu olursa Erman bence çok iş yapar.
Bir sözüm Sezer'e:
Ne oldu sana bir insan bu sürede bu kadar mı kötü olunur..
Kendine gelmeli. Bir frikik vardı ikinci yarıda, Erman ile kullanma hazırlığı yaptılar, büyük ihtimalle çalışılmış bir hareket yapacaklardı, ama Sezer bencilce topa vurdu. O anda Muhsin beyin tepkisini görmenizi isterdim, eminim maç sonunda Sezer Muhsin beyden zılgıtı yemiştir.
Yasin'e kızıp durduk, bu maçı dikkatlice izleyenler görmüşlerdi ki, defansın en isteklisi ve en az hata yapanı oydu..
Sedat daha sakin oldukça ne kadar da iyi bir defans oyuncusu olduğu ortaya çıkıyor.
Murat sen çok yaşa, defansın her yerinde oynuyorsun, ama Abdurrahman bu maçta olsa Musa'nın bu performansıyla o kanat inanılmaz olurdu.
Cihan iki gol attı ama daha büyümeli, sevinirken kendisine sarılmaya çalışan arkadaşı Yasin'i itmesi hiç yakışmadı, takım arkadaşlığında bence sorun var.
Diğer oynucularmız ilk yarıda vasat ikinci yarıda vasat üzerindeydiler.
Tebrikle Petkoviçe, tebrikler.....
Musa'nın gol sonrasında asker selamı vermesini de şiddetle kınıyorum.
Ben Muhsin beyin yerinde olsam maçın yıldızı da olsa bir kaç maç ceza keserdim.
Yeni hocan var başında, eskisi gitmiş bitmiş, daha neden anlamlı ve eski hocana atıf yaparak hele de bunu tribüne dönerek yaparsın..
Umarım Muhsin beyin efendi ve mütevazi yapısından topçularımızda nasiplerini alırlar..
Kazandıkları için tüm takımı tebrik ediyorum, daha öncede söylemiştim gene söylüyorum, Gençlerbirliği, Gaziantep ve Galatasaray maçlarının skorları önemsizdir, benim hedef maçım Galatasaray maçıdır, o maçta takımın göstereceği skordan bağımsız performansı herşeyin göstergesi olacaktır.
Sağlıcakla.....
|