Cevap: yeni stad hakkında kısa bilgi
Bugün tv 58 de Sivas Genç. ve Spor il müd. Salim Kılıç'la röportaj yapmışlar..Salim Bey stat işinin son aşamadan da geçtiğini ve Başbakan tarfından da imzalandığını söyledi..İş sadece TOKİ ile G. ve Spor İl Md. Arasında yapılacak protokola kalmış...Kapasiteden hiç bahsedilmedi..Sadece stat yanında 5000 kişilik spor salonu,Yüzme havuzları,Atletizm stadı, gibi projelerin yer aldığı bir komplekste olacakmış...Projenin parasal değeri 300bin TL dendi..Ben bu işi anlamadım yapılacak şeyleri hesaplıyorum ama 300 trilyonluk bir rakamı nasıl hesaplıyorlar anlamıyorum...50 trilyon stat, 20 trilyon kapalı spor salonu,2-3 trilyon atletizm stadı,10 trilyon da kapalı açık havuzlar ve bölge idari binası olsa olsa diğer masraflarla birlikte taş çatlasa 80-100 trilyon arasında bir rakam çıkyor...300 trilyonu nasıl hesaplıyorlar anlamıyorum... Ya biz hesap bilmiyoruz ya TOKİ sivas'a güzel bir 1 Nisan Şakası yapıyor...Proje ile ilgili ayrıntılı bilgisi olan arkadaşların görüş ve düşüncelerini bekliyoruz....Toki G.s. Seyrantepe Stadını 52 bin kişilik yapıyor;ayrıca G.s. kulübüne ALİSAMİYEN STADI PROJESİNDEN DE YAPILACAK KONUT VE ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNDEN PAY VERCEKLERMİŞ...Sivas'a gelince cimrilik yapıyorlar...Ayrıca TOKİ Malatya stadın da Sivas gibi alacak ve yerine 27 BİN KİŞİLİK STAT(Bizden kapasite olarak daha fazla),Kapalı salon ve bize yaptıkları gibi başka projeler de yapacaklarmış...Malatya milletvekillerine helal olsun..Memleketlerinin hakkını çok iyi veriyorlar;tokiye çok iyi baskı uyguluyorlar...Bizimkilerde resmen uyuyorlar...
|