06.01.2010, 18:40
|
|
Usta Yiğido
614 Mesajına 1.014 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 788 
|
Cevap: Stadyum Manifestomuz!
Abdullah YİĞİT spor@hurdogan.com 2010-01-05
Sivas kaç bin kapasiteyi hak ediyor?
Sivas’a yapılması gündemde olan yeni stad için bugünlerde duyulan heyecan ve merak kadar,tereddüt ve öfkede gündemde.
Yeni stad projesiyle ilgi yazıdan sonra bir çok okuyucu arayarak bu konudaki düşüncelerini dile getirdiler. Bunlardan en ilginçi,uzunu ve sitem dolu olanıda,İstanbul’dan arayan İbrahim Kaya isimli bir hemşerimiz.
İstanbul’da yaşamasına rağmen,koyu ve iyi bir Sivasspor taraftarını olduğunu belirten İbrahim kardeşim,yeni yapılacak stadın,kamuoyunda konuşulduğu gibi 20-25 bin kapasitede olmasına şiddetle karşı.Hatta bu kardeşimizin söylediklerinin bir benzeride,dün “Sivasspor com.”da haber olarak vardı.
Dün bu konuyla ilgili olarak Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Salim Kılıç’la görüştüm. Salim beye,bu konuda bana gelen tereddüt ve sitemleri ilettim! Hatta bende şahsi görüşümü belirtip “ İleriyi görmek gerekmez mi? Yarın bir gün yeni yapılan stadı da büyütme çabasına girilmesin,yapılmışken en az 30-35 bin kapasiteli stad daha doğru olmaz mı?”diyerek duygularımı ifade ettim.
Salim bey olaya farklı bir pencereden bakıp doğru şeyler söyledi. Mesela “ Ya arkadaş! Biz daha 16 bin kapasiteli stadı dolduramadık. Şampiyonluğa oynadığımız iki sezonda 15 bin bilet satamadık. Sivas sürekli güç veren bir şehir. Buraya sadece tek bir tek stad yapılmaycak …” dedi.
Şimdi,Salim beyin söylediklerine bakıyorum,haklılık payı var. Ancak yapılmışken en az 30 bin kişi kapasiteli olmasının da doğru olacağını düşünüyorum.
Hatırlarsanız bir çok defa taraftarın Sivasspor maçlarına olan ilgisizliğinden bahsetmiş,çoğu zamanda bu konudaki sitemlerimi dile getirmiştim. Maalesef Sivas halkının Sivasspor’a karşı yeterince ilgi göstermemesi,yeni stad yapımında etkili olacak. Tabiki ileriyi görmek lazım,ama süper ligde iki sezon üst üst üste şampiyonluğa oynayan,dahası son UEFA şampiyonu Shaktar Donetsk ve Anderlcht gibi takımların 4 Eylül stadına gelmesine rağmen hala stad dolmamışsa,demek ki bu şehir 30-40 bin kişi kapasiteli stadı hak etmiyor!
Tam tersi olsaydı,yani o dönemlerde stad hınca hınç dolu olup 3-5 bin kişide dışarıda kalsaydı o zaman hiç kimse 25 bin kapasiteli stadı ağzına bile almazdı.
Uzun lafın kısası,öyle söylendiği gibi yeni stadın kapasitesi 20-25 bin olmayacak,bu konuda henüz bir karar verilmiş değil. Sadece şunu söyleyebilirim,bu kadar kapasitede yapılmasına karar verilse bile ne yazık ki kimseye “ Bunu artırın “ diyecek yüzümüz yok!
Biraz da hatayı kendimizde arayalım..
|