Cevap: Federasyon'un Diyarbakırspor kararı
Bu kararın altında yatan bir kaç nedenler olabilir...
1-Siyaset= İktidar Partisinin ve hükümetin açılım nedeni ile sporuda içine katıp Diyarbakırın ve Diyarbakırlılnın şirinliğine soyunması; Kısaca Sporun siyasetsiz olamayacağı...
2-Sportif Şirinelik = İnfial uyandıran bu kararın Güneydoğudaki küme düşme potasının içinde bulunan takımı kurtararak Güya bazı kesimlere şirin görünme ( Ellerine ne geçecekse) Zira Hem spordan sorunlu Devlet Bakanı (Trabzonlu) hemde TrabZOMspor Başkanı (Diyarbakırlı Belediye Başkanının elini sıkarak özür dileyerek kendi taraftarı tarafından iplenmeyen adam)'nın seviyesiz demeçleri...
Birde şıklara sunamayacağım Futbol Federasyonundan ziyade Hakem Komitesinin tutumları çok önemli... Şimdi bir düşünün geçen yıl bir Divriğimiz vardı ve küme düştü. Neden düştüğünün teferruatlarını bilen varmıdır. Ben size kısaca anlatayım. Hakemlerin Divriğe gitmek istememeleri ve taraflı maç yöneterek takımımızı bir alt kümeye göndermeleri.
Değerli arkadaşlar Diyarbakırdaki olay da en çok mağdur olan birinci derecede kimdir. Hakemdir. Federasyon istediği kadar yanlı, benliğinden, kanunundan istediği kadar taviz versin bu maçları yine hakemler yönetecektir. Tabii yukarda dediğim gibi şıklarda vermedim az bir ihtimalde olsa hiç bir hakem gidipde Diyarbakırda maç yönetmez. Diyarbakır tüm deplasmanlarında teröristler dışarı diye tezahüratlar yapmışlardır. Bunu bir deplasmanda küçük bir gurup başka bir deplasmanda büyük bir gurup yapmıştır ama mutlaka yapılmıştır. Eee hal böyleyken Diyarbakır seyircisi mutlaka bir yerlerde yine olaylar çıkaracaktır. Kanunen bir daha tekerrür etmesi durumunda puanı silinecek ve bir alt kümeye düşürülmeleri gerekecektir. İnanıyorumki bu böytle yine olmayacak ama senaryolar yine lehlerinde çalışılacaktır. Kimseyi dışlayamayız ama görünen köy budur. Burada dikkat edilmesi gereken bir hususta maç esnasında tüm topçuların yönetimin ellerine mikrofon alarak Sivas mağlup yapmayın etmeyin söylemleridir.
Dünde belirttim zaten Diyarbakırın fikstür avantajı var ve bizden iyiler. Hem ikili averajda olası bir puan eşitliğinde hemde fikstür açısından... Bizim ilk hedefimiz Manisanın altımızda kalmasıdır. Ama bu verilen basit cezayada tepkisiz kalmamamızdır. Şu anda zahiren görünen ilk hedef tahtasında biz varız. Dersenizki biz hakediyormuyuz. Kesinlikle bazı kesimler bana kızsada bu takımların içinde en kötü takım biziz. Ama senaryolara karşıda sessiz kalamayız.
Özetle arkadaşlar biz bir uçuruma sürükleniyoruz ama bizde hala en ufak bir kıpırdanma yok. Ne yönetimde bir sıkıyönetim var nede futbolcu arkadaşlarda. Hocamız zaten endüstriyel futbol derdinde onunda bu işe bir çare düşündüğü yok. Gidiyoruz gidiyoruz emin adımlarla gidiyoruz. Olay bu kadar basitttt...
Düşerken iki şeyi unutma!!!! Kimin seni ittiğini ve kimin seni tutmadığını... Ayağa tekrar kalkınca lazım olacak...
.
KAFKAS ATASÖZÜ
|