Cevap: Maçı Değerlendirelim
Ne kadar özlemişiz böyle yürekten oynayan Sivas'ımıızı ne kadar özlemişiz iyi futbol izlemeyi ve ne kadar özlemişiz böyle güzel bir galibiyeti....
Bir yıllık kabuğuna çekilmenin ardından Sivas'ımızın dönüşü muhteşem oldu. Şampiyonluk kovaladığımız yıllardaki o özlenen futbolu bir yılının ardından tekrar sahaya yansıttık ve bunun semeresi olarak lige hükmen galibiyet dışında ilk galibiyetimizi alarak ve yine Mesut hoca yönetiminde ilk galibiyetimizi alarak başlamış olduk.
Yönetime ve teknik kdaromuza tebrik etmek lazım. Çok yerinde transferler yapılmış. Transfer yapılmasının asıl amacı eksik yerlere oyuncu transfer etmektir. Diğer yıllardaki savurgan transfer politikasının tersine az ama öz transferler yapıldı. Ramoviç çok yerinde refleksleri olan iyi bir kaleci yediği golde birşey yapacağı yoktu. Keza Dennis'de öyle yerinde bir transfer oluğunu bu maçta da gösterdi. Yerinde müdahaleleri ile bize defansta sorun yaşanmayacağını adeta gösterdi. duran toplarda da ileri çıkıp gol araması diğer bir artısı idi. Orta sahaya yapılan Mehmet Nas, Ceyhun ve kayıp bir yılın ardından tekrar orataya çıkan ( bana göre Zita'da yeni transferimiz sayılır ) Zita fizik gücü yüksek mücadele eden bir orta saha oluşturulmasını sağladılar. Çok iyi pas yapıp iyi pres uyguladılar. Nitekim ikinci golümüzde böyle geldi. Mehmet'imiz de kayıp bir yılın ardından o da çok güzel bir dönüş yaptı. Herşeyi yaptı koştu rakip savunmayı yıprattı yerinde olumlu çok güzel paslar verdi. Harikaydık takım olarak. Fizik gücümüz daha sezon başı olmasına rağmen üst düzeydeydi. Gerek Sivas'taki kapmızın gerekse Hollanda'daki kampımızın ne kadar olumlu geçtiğini çok güzel bir özetiydi Galatasaray maçı...
Mesut hocam sana güvenenleri yanıltmadın. Artık Türk antrenörleri git gide Türk futbolunda söz sahibi olmaya başladılar. Her zaman arkanızdayız hocam. Yetrer ki her zaman takım bu kadar cesur ve yürekten oynasın biz bunu istiyoruz. Bu takımın taraftarı her zaman arkanızda...
Bir de öz eleştiri yapmak istiyorum. Rakip defans uzun toplar ile çıktığıda sıkıntı yaşadık hep. Nitekim Galatasarayın golü de böyle geldi. Bu konuda ileri de sıkıntı yaşamayalım da. Çünkü orta saha ileri de baskı yaptığın da defansımız ile orta saha arasında büyük boşluk oluyor. Bu da bizim için büyük sıkıntı yaratıyor..
Takıma driplink yapacak kontraatağa çıkmamızı sağlayacak hızlı bir forvet oyuncusuna da ihityacımız olduğu kanatindeyim. Dün eğer bu tip bir forvet oyuncumuz olsa idi farkın açılması mümkündü. Teknik kadronun umarım bu yönde çalışmları olacaktır...
Son bir dip not daha bazı arkadaşlar beni eleştirebilir bu konuda bazı futbolcular üzerinde bu sezon ile Bülent Uygun hegemenyosu bittiğini gördüm takımda artık. Geçen sene ayrılmasına rağmen takım üzerinde etkisi olan bir insandı. Bu sezon ile bu hegemenyonun bittiğini takımın yeni sezon ile yeni bir havaya büründüğüne şahit olduk.Takım artık kendine gelmiş Mesut hocam takımı eski kimliğine büründürmüş. Tekrar tebrikler Mesut hocam...
|