Cevap: Maçı değerlendirelim
Maçla ilgili yorumumu daha sonra yapacağım..Arkadaşlar Ferhat çok iyi bir kumaş;ama bu oyuncu henüz 21 yaşında ve geldiği takım Hannover96 nın 2. takımından alındı..Almanaya Bundesliga da hiç oynamamış bir oyuncu..Bırakın Bundesliga yı Almanya 3. liginde bile oynamadan bize Honnover'in 2. takımından alınana bir oyuncu...Ferhat'ı bu kadar eleştirisek onu hemen kaybederiz..Onun şanssızlığı geçen yıl fazla maç oynamadan Trabzonspor maçında birdenbire oynatılıp ,kötü oynaması...O maçta Ferhat Trabzsporlu Ömer Aysan ve Serkan'a karşı tek başına kalıp o ağır sahada iyi oynayamamasıydı...Çünkü o maçta Ferhat Serkan ve Ömer A. gibi 2 kanataoyuncusuna karşı kendisine yardım eden başka oyuncu olamdığı için tek başına kalmış ve sık sık da açık varmişti..Bu maçata da önünde kim oynadı merak ediyorum..Büyük ihtimalle savunma yönü iyi olmayan Cihan oynadı..Halbuki onun önünde savunma yönü iyi olan bir oyuncu mesela Keita oynasaydı ona yardım gittiği için daha başarılı olabilirdi..Hayrettin de geçen sene önünde oynayan oyuncular iyi olmadığı veya kendisine yardım gelmediği için zor anlar yaşamıştı...2. olarak ister yabancı ister yerli olsun bazı hocaların bir huyu vardır;ben bu huylarını hiç sevmem:Bu tür hocalar gittikleri takımlara eğer yanlarında oyuncu götürdülerse mutlaka götürdükleri oyuncuyu 18 kişilik kadroya alırlar ve zaman zaman da oynatırlar..Mesut hoca da Sedat Y. kardeşimizi bu şekilde oynatıyor..Sedat inşallah beni yanıltır takıma katkı yapar...Sedat kardeşimiz geçen geçirdiği sakatlıklardan dolayı son 5 yılda lig A dahil birçok takımımızda oynadı..Geçen yılda Kasımpaşa kadrosunda olmasına rağmen malesef çoğu maçta ilk 18 e bile girememedi ve ligi tamamladı..Şimdi soruyorum Sedat Y. kardeşim Keita ile aynı mevkide oynamasına rağmen Sedat'tan daha kötü mü bir oyuncu?Acaba hocamız bu yıl Keita takıma 1 hafta geç geldi diye bu oyuncuyu onun için mi oynatmak istemiyor?SedatY. ın son durumunu hepimiz 4 Eylül Belediye maçında gördük;ben bu oyuncunun bu formuyla şu anda Sivassporun 18 kişilik kadrosuna girmemesi gerektiğini düşünüyorum...Hoca 32 yaşındaki Sedat'ı kazanayım derken inşallah yerinde oynayan diğer oyuncuları kaybetmez...Keita henüz 23 yaşında 3 senelik de sözleşmesi var ama Sedat'ın mukavelesi 1 yıllık...Mesut hoca Ferhat2ı daha iyi motive edip daha iy hazırlamalı ve önünde de savunma yönü iyi olan bir oyuncuyu MUTLAKA oynatmalı...Depalasmanda alınan puan çok önemlidir...Haftaya Sivassporu daha zor bir maç bekliyor...
|