Cevap: Maçı değerlendirelim...
Sivassporun şanssız olduğu görüşüne %100 katılıyorum..Ama şunu da unutmamak lazım maçın kaderini her zaman şans faktörü belirlemez...Bu maçta sivasspor 2 devre top oynadıilk yarı rakip kendi shasında bekleyip kontrataklarla gol ardığı için bizim takım daha iyi gözüktü...Sivasspor orta sahası ilk yarı sürekli topu gezdirip rakibi yormaya üzerine çekmeye çalıştı;bunda başarılı da oldu 3 tane de net pozisyon bulduk ama malesf biraz kalecinin becerisi biraz da bizim şanssızlığımızdan beklelnen gol gelmedi....Şunu da unutmamak gerekir rakibimiz çarşamba günü zorlu bir 90 dak. sonucunda bizim 4 yediğimiz İ.B.B. takına tam 3 gol atmıştı..Rakip bunu düşünerek ilk yarı üzerimize fazla gelmeyerek oyunu kontrol etmeye çalıştı..Başarılı oldukları söylenemez..2. yarı ise sivassporun üzerine sağlı sollu gelerek pozisyonlar buldular...Sivassporun hocası malesef oyuna gerken müdahaleleri yapmakta gecikti..Ben olsam 2. yarı M. Yıldız'ı çıkararak Kamanan ile birlikte ileri ucu ikilerdim..Hoca Suarez'i almakta geç kaldı...Suarez eğer yanlış hatırlamıyorsam 70. dak. lardan sonra oyuna girdi;girdiğinde maç 1-0 ve rakip de tamamen kapanmıştı..Erman oyuna kurtarıcı olrak alındı ama malesef hiçibirşey yapmadı,kayboldu gitti..2. yarı Yılmaz hoca yaptığı oyuncu değişiklikleri ile oyuna kendi adına canlılık getirdi;oyuna aldığı oyunalar sivassporun orta sahasını çökertti..Yediğimiz gol ise Oyuna 2. yarı giren 7 numaralı İspanyol oyuncunun ortasında Yekta'dan geldi..Bu pozisyonda kademeye giremeyen Diallo golü yememize sebep oldu...M. Yıldız artık bu takımın oyuncusu değil;Sivasspor M. Yıldız ile her maç 10 kişi oynuyor..M. Yıldız artık dinlendilmeye çekilip uzun bir tatile gönederilmeli..Rıza hoca hep devre arasını işaret ediyor ama unutmamak gerkir ki devre rasına kadar istenilen puanlar alınamzsa bu takım çok iyi 4-5 tane oyuncu da alsa bu takım oturamayıp istenilen puanlar alınmaz ve beklenen son gelir...Onun için hoca bazı oyuncularda(Sedat Yeşilçay,M. Yıldız,Abdurrrahman,İ.Şahin gibi)ısrar edilmesi takıma zarar verir..Keşke bu maçta Zita ve Keita kadroda olsaydı..2. yarı takım oyundan düştüğünde bu oyuncular oyuna alınarak denge sağlanabilirdi..Açık konuşmak gerekirse Sedat Yeşilçay bu takımın orta sahasını yönetemez;o kadar kaliteli bir oyuncu değil;bu mevkide niçin Cihan'ı oynatmıyor anlamış değilim...Cihan geçn yıl bu takıma çok maç kazandırarak takımın kümede kalmasını sağladı..Cihan ancak serbest oynarsa takımına fayda sağlar;eğer Cihan'a adma kovalatırsan by oyuncuyu oyundan düşürür ve kaybedersin;Aynı bugünkü maçta olduğu gibi..Sivasspor her maçı maç düşünmeli ...Devre arasına kadar toplayacağı kadar puan toplamalı...Eğer dvre arasına kadar istenilen puanları alamazsak 2. yarı takım toparlansa bile puanlar alsa da yine de ligde kalmaya yetmeyebilir...Ben önümüzdeki 7 maçın 2. yarı maçlarından çok daha önemli olduğunu düşünüyorum...
|