Tekil Mesaj Gösterimi
Bunlar futbolcu mu?
Alt 09.01.2011, 10:33   #1
Metal Gear
Usta Yiğido
 
Metal Gear - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 01.05.2009
Mesajlar: 2.014
Thanks: 237
727 Mesajına 1.433 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 758 Metal Gear COK SEVILEN BIR KISIMetal Gear COK SEVILEN BIR KISIMetal Gear COK SEVILEN BIR KISIMetal Gear COK SEVILEN BIR KISI
Standart Bunlar futbolcu mu?

Bunlar futbolcu mu!

Bırakın futbolcuyu, bir insan, başka bir insana ya da herhangi bir canlı yaratığa ölümüne tekme atmaz, vurmaz. Ama Sedat, Uğur, Hayrettin, Ziya ve Abdurrahman futbol değil, dövmeye çıkmışlar.

Önceki akşam Beşiktaş ile Sivasspor hazırlık maçı oynadı. Keşke oynanmaz olsaydı. Gloria Otel’in sahası çok yetersiz olduğu için tam orta sahanın yanında çizgiye bir metre mesafeye konulan bankta oturduk. Bırakın futbolcuyu, bir insan, başka bir insana ya da herhangi bir canlı yaratığa ölümüne tekme atmaz, vurmaz. Ama Sedat, Uğur, Hayrettin, Ziya ve Abdurrahman futbol değil, dövmeye çıkmışlar. Önce Sedat tam önümüzde Guti’yi biçti. Hakem sadece faul verdi. Oysa direkt kırmızı kart. Sedat ne desin, “Hocam, siz Beşiktaş’ı korumaya mı yoksa maç yönetmeye mi geldiniz.” İnanamadık, ardından kemik kıranlığa devam etti. Uğur, Ernst’e arkadan çaktı. Abdurrahman Quaresma’ya, Ziya Nobre’ye... Hem de defalarca. Hayrettin de önüne gelene, özellikle Simao’ya... Ben de Schuster’in 1960 futbolu benzetmesini yersiz bulmuştum. Ama Sivaslı bu oyuncular milattan önceki taş devrinin oyuncuları! Yazık, ayıp, günah! Hem de bunu yapan isimler Mecnun Odyakmaz gibi centilmenliği en öne koyan bir örnek başkan ile fair play ruhunu hiç bırakmayan Rıza Çalımbay’ın hocalığını yaptığı takımın oyuncuları.
http://fanatik.ekolay.net/Besiktas-B..._208041_26.htm

Bu nasıl futbol!

“İspanya'da yarım sezonda almadığım darbeyi, burada bir hazırlık maçında aldım. Bu nasıl futbol! Bırakın ligi, ben amatör maçlarda bile sadece rakibine tekme atmak için sahaya çıkan oyuncu görmedim...”

Beşiktaş’ın dünyaca ünlü yıldızı Simao Sabrosa, Siyah-Beyazlı formayla ilk maçında şaşkına döndü. Sivasspor ile oynanan hazırlık karşılaşmasında 1 gol atıp 1 de asist yaparak klasını gösteren Portekizli yıldızın, 90 dakika bitiminde ağzından çıkan sözler ise maalesef futbolla alakalı değildi. Rakibin sertliğinden yakınan Simao, Orhan Yıldırım’a Türkiye’deki ilk izlenimlerini şu sözlerle özetledi:

‘Ben nereye geldim’ dedim!

“İspanya’da yarım sezonda almadığım darbeyi burada bir hazırlık maçında aldım. Bu nasıl futbol! Bırakın ligi, ben, amatör küme maçlarında bile sadece rakibe tekme atmak için sahaya çıkan oyuncu hayatımda hiç görmedim. Sadece ben değil; Ernst, Guti, Quaresma ve Nobre başta olmak üzere, bizim takımda tekme yemeyen arkadaşım kalmadı. İnanın bir ara ‘ben nereye geldim’ diye şaşkınlık yaşadım. Ancak bu durumun özel maçta öne çıktığını söylediler, biraz rahatladım. Fakat futbol bu değil...”

‘Futbol özel bir aşktır...’

Beşiktaş’taki günleri hakkında da kısa bir yorumda bulunan Portekizli süperstar, “Uyum sorunum olmadı. Zaten ben böyle şeylere inanmam. Sonuçta futbol oynuyoruz ve dünyanın neresine giderseniz gidin, futbolun dili hep aynıdır. Tıpkı aşkta olduğu gibi. Futbol bir oyun ve özel aşktır” ifadelerini kullandı.

Orhan Yıldırım - Fanatik Çok Özel
Sivas maçında ne olmuştu?


Bir hazırlık maçı olmasına karşın sahadan kemik sesleri yükselmişti. Sertlik o kadar üst düzeye çıkmıştı ki, Schuster’in yardımcısı Tayfur Havutçu devre arasında Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay’ın yanına giderek, “Hocam bu ne böyle! Söyle şunlara, tekme atıp durmasınlar” diye isyan etmişti.

Çalımbay da Sedat ve Uğur’a ikinci yarıda forma vermemişti.


Beşiktaş maçı geride kaldı ama eğer köşe yazılarına bile konu olacak şekilde sert oynamışsak,gerçekten üzücü.Biz camia olarak zaten Bülent Uygun döneminde yeteri kadar antipatik bir takım olduk.Bu sevimsizliği ortadan kaldırmak isterken,böyle nefret dolu yazılarla karşılmamalıyız.Amacımız her zaman güzel futbol olmalı.Haberi yapanaa da köşe yazısını yazana da kızmıyorum.Ancak biz takım,taraftar,futbolcular olarak bir Sivasspor ve Sivas duruşu sergilemeliyiz diye düşnüüyorum!
Metal Gear isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 9 Kullanıcı Metal Gear'a Teşekkür Ediyor...