Tekil Mesaj Gösterimi
Cevap: Rıza Çalımbay'ın maç sonu açıklaması
Alt 14.02.2011, 08:05   #123
mishka
Tecrübeli Yiğido
 
Üyelik Tarihi: 17.01.2010
Mesajlar: 777
Thanks: 267
321 Mesajına 602 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 645 mishka FAZLA SÖZE GEREK YOKmishka FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: Rıza Çalımbay'ın maç sonu açıklaması

Alıntı:
Playaz58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Hoca bu macta gercekten sansizdi fakat bu sansizligini kendine borcludur. Cunku defansin ana hatlarini futboldan anlamayaman ve pozisyon almayan bir futbolcu yani Hayrettin Yerlikaya yani Sivasspor'un belalisi olan bir futbolcu ile doldurmus. Bu nedenle basit ve amatorce 3 gol yememiz cok dogaldir.

1. golde Grosicki takim ataga kalkarken yanlis pas verdi. Futbol oynayan arkadaslar bilirler. Ataga kalkarken top kaybetmek cok tehlikelidir. Bizde oyle bir hata yaptik ve Trabzon basit bir gol atti. Korcan bu golde biraz daha gec cikabilirdi ve kalenin kosesini kucultebilirdi. Boylece JAJA iceri dogru efor kat etmesi gerekir ve yanindaki futbolcumuza hamle yapma sansi dogabilirdi. Fakat Turkiyem' de gercekten altyapi ve egitim futbol anlaminda bayagi bir bilgisizlik var. Bu nedenle bir futbolcu %75 aklini kullanacagina %75 ayagini kullaniyor.

2. golde Ugur Kavuk ofsayt pozisyonunu bozuyor. Hayrettin ise ortayi bos birakiyor. bu iki hatali oyuncu yuzunden maalesef kalemizde 2. golu gorduk. Burda Korcan' in hatasi yok. Ikinci yari 4-3-3 taktiginin yayilma ve press versiyonunu oynadik bu versiyon 4-1-3-2 dir. Boyle 4 defans' in ortasindaki futbolcu komutandir. Takimin ofsayt cizgisini yapar, pres alanini belirler ve oyuncu dagilimini yapar. Oyuncu dagilimi demek karsi takimindan hangi futbolcuyu tutacagini belirler. Hizli futbolcu yu bekler tutar, orta sahadan gelen futbolcuyu orta defansin biri tutar ve diger orta defans komutan ve son adam olarak diger futbolculardan sigrilan futbolculari karsilar fakat beklerde bu arada ofsayt cizgisini ortada ki futbolcuya gore ayarlar. Bu bilgisizlik yuzunden 2. gol geldi. Yine altyapiya ve egitime isaret eder.

3. gol tam bir faciya. Eger ki bir takim 85. dakikada 2-2 yi yakalamissa ve karsisinda ki takim bu nedenle sampiyon olamama stresine girecekse ve dalga dagla ustune gelecegini biliyorsan 4 defans ceza sahasinin hemen onune gecer santra olmadan. Libero kaleden 25 metre oteye gecer ve orta saha akin akin gelecek futbolculari zorlamak icin libero ya cok yakin oynamalari gerekmektedir. Ve forvet oyunculari orta saha ya gecer yani bir nevi 5-3-2 ye donulur. Ve ortada ki 3 lu defansif orta saha olur. Bizde hemen yerlesemedigimizden ve bilgisizlikten 3. golu yedik. Dikkat edin 3.golde 4 defans uyuyor. orta saha uyuyor ve forvet oyuncularimiz orta saha rolunu almiyorlar. Bunda Riza hocanin da sucu var. Bu direktifleri hemen iletecekti fakat gol yedigimize gore iletmemis. Futbolcularimiz iletiyi almamislarsada bu pozisyona gececeklerdi. Fakat yine bilgisizlik yani altyapi eksikligi bunun onune gecti.

Riza hoca diger macta bana 11 kurdurusa ve elimdeki malzeme trabzonspor macindaki malzemesinin aynisi olursa su 11le cikarim.

Format: 4-2-3-1

Korcan
Cihan Navratil Ivanovs/Sedat Ziya
Rada Keita

Grosicki Kadir Kamanan
Suarez

Doğru tespitler ve kırmızı ile işaretlediğimiz futbolumzuun şu anki halini özetliyor kimse futbol zekasına sahip değil olanlar da zaten bir adım öne çıkıyor. Ayrıca bu futbolculara altyapıdane öğretiliyor anlamıyorum.
mishka isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla