Cevap: Bunlar Nasıl Sivaslı ?
Bana gelen cevaplara genel olarak bir cevap veriyorum... "Bir Sivaslı Kendisine ana avrat küfür eden gs bjk fb taraftarlarının , Hatta ve Hatta " Sivaslı ayılar İstanbulda ne arar " diye bağıran istanbul takımlarının taraftarlıgını halen yapıyorsa Bırakın Sivas kimliğini Şahsiyetini bile sorgulamak lazım..." harika bir cümle yerden göğe kadar katılıyorum artı diğer sözlerde benim düşüncelerimden farklı değil, Sivaslı adam Sivasspor'u tutmalı, tutmalı... evet tutmalı da eğer tutmuyorsa bu formayı da almak zorunda değil... Sivasspor taraftarlarının çoğunda başarı endeksli taraftarlık var... Benim çevremde toz kondurmayan, laf söyletmeyen, deplasmana beraber gittiğim insanların üzerinde şimdi FB, BJK formaları görüyorum, bu insanlar taraftar değil demek ki... Aslında FB, BJK, GS taraftarıymış... Bu adamdan Sivasspor forması almasını beklemeyin... Sivasspor taraftarı olmalı diyoruz da ne yapıyoruz bunun için? Burada bana yazan ya da forma almadı diye kızanların kaçı Sivas'tan kalkıp deplasmana gidiyor... Mevlana'dan kalkıp maça 4 Eylül'e gitmek kolay.... Vazgeçtim Ankara, Trabzon, Bursa deplasmanlarından,Kaçı Kayseri deplasmanına gitti ... Kaçı İstanbul'dan kalkıp bir Manisa deplasmanına geldi? Kaçı her sene orjinal formasını alıyor bu takımın da o adamlara laf atıyor? Benim demek istediğim biz önce taraftar olmayı bilelim, taraftar kültürü olmadan o adamın da bu formayı alma zorunluluğu yok ki adam Sivasspor'luyum demiyor zaten, öyle bir iddiası yok... Ha ben giderim o yemeğe, Sivasspor'luyum derim, zenginimdirde açık artırma başlar almazsam o zaman haklısınız... Ama adamlar Sivasspor'luyum demiyor, imzasız bir forma getirilmiş değer mi diyor, belikde Sivas'a gidince 10 tane alıp dağıtayım kulübe yardımım olur ne farkı var bu formanın diyor...
Son sözüm Sivaslı adam Sivasspor taraftarı olmalı ama bunun içinde hem şehir olarak bizlerin hem de kulübün üzerine düşen görevler var... Başarı, Pazarlama, Satış bunlar önemli tanıtım önemli bir kulübün Basın Sözcüsü itici, çok ve boş konuşan birisi ise, yeni sezon formaları sezonun sonu gelmiş hala gelmediyse, ürünler hani üzerinde takımın logosu olmasa el bezi olarak kullanılacak kadar kalitesizse nasıl taraftar oluşturacağız... Ondan sonra da vay efendim nasıl satılmaz forma...
|