Cevap: 25.000 Kişilik Stadyum Kararını Kınıyorum
Sivasspor ve Sivas halkının gelecek adına hoş olmayan gereksiz bir karar...Bazı kardeşlerim gibi bende şu anki stadın Sivasspora yeterli olduğunu düşünüyorum,lakin yeni yapılacak stadı sadece maçlara gitmek o stadı doldurmak gibi kriterlerle düşünmemek lazım..Bu gün Sivasspora diğer kentlerde kapasitesi ne kadar stad yapılıyorsa bu yapılmalıdır..yani en azından 35 bin veya final maçları yeterlilik kapasitesinde bir stad olmalıdır.Sivas kenti gelişen gelişmeye dewam eden ve bunları yaparkende çewresindeki her olgudan yararlanması gereken bir şehir..Kapasitesi yüksek bir stad yapacaksın ki yarın obürgün olası bir awrupa veya dünya statüsünde bir organizasyona girildiğinde Sivasa final niteliğinde bir maç verilsin.Werilsin ki Sivasın reklamı olsun Werilsin ki insanlar yabancılar Sivasa gelsin.Olayı sadece stad olarak düşünmemek lazım bunun yanında spor kompleksleri alışweriş merkezleri buna benzer spor ve sosyal alanlardaki yapılarla bütünleştirilmeli...Kapasite anlamında soylemiyorum ama Türkiyede büyükşehirleri bir kenarıya koyarak eğer yüksek kapasitede bir stad olacaksa oncelik Sivasa werilmeli..Gelişime açık bir şehir olduğunu soyledik işin sportif yonune bakarsakta bu takım bu şehir Türkiyede bir ilki gerçekleştirmiş ilk defa bir anadolu takımı(trabzondan sonra)yıllar sonra zirweyi sallamıştır.Bununla yetinmeyip diğer anadolu kuluplerininde gozünü açmıştır..Buyrun Bursaspor orneği ortada..Her zaman soyledim we soyleyeceğimde biz Bursasporun şampiyon olmasındaki en büyük etken Sivasspordur...Bu nedenler bile Sivasa yüksek kapasitede bir stadın yapılması için yeterlidir...