Tekil Mesaj Gösterimi
Cevap: Skandalın babası!
Alt 15.03.2011, 01:10   #3
babos
Yeni Yiğido

7 Mesajına 12 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 621 babos FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Skandalın babası!

Skandalın babası!
2011-03-15

Abdullah YİĞİT

�Bu ancak Türkiye'de olur�dediren bir olay yaşandı ama medyanın gözü ligin üst sıralarında olduğu için kimse oralı bile olmuyor.
Neredeyse yaşadığı şehrin takımının maçını yöneten hakem,öyle bir karar veriyorki,yenilir yutulur gibi değil. Pazar akşamı lig tv'de özellikle Markus Merk'un bu konudaki yorumunu dinledim. O da hayretler içerisinde kaldığını,Gaziantepspor'lu futbolcu Sosa'ya arkadan yapılan hareketin penaltı ve kırmızı kart olması gerektiğini söyledi. Gerçi Markus Merk'in söylemesinede gerek yok,her şey o kadar açık ki yoruma bile gerek kalmıyor. Maç 1-1 devam ediyor,Gaziantepli Sosa topla ceza sahasına giriyor,arkadan Bucalı futbolcu ayak bileğine sert biçimde basıyor ve Manisa bölgesi hakemi Yunus Yıldırım devam diyor, Belkide bu karar ligin kaderini etkileyecek. Eğer hakem olması gerekeni yapsaydı,Buca sahadan puansız ayrılacağı gibi çok önemli futbolcu Ragıp'ta Sivasspor'a karşı olmayacaktı. Manisa-İzmir arası sadece 46 km.Yani Sivas'tan Yıldızeli kadar. Böylesine kritik maça MHK,başka hakem yokmuş gibi Yunus Yıldırım'ı atıyor.Sonrada bu akıl almaz kararı veriyor. Bu Yunus Yıldırım'ın Sivasspor'a derbesi ilk değil. Ligin ilk yarısında Fener stadında oynanan maçta,Mehmet Topuz gözü önünde Sivassporlu Ceyhun Eriş'e yumruk atmış,ancak Yunus Yıldırım sadece araya girerek futbolcuları ayırmıştı.
Bütün bunları gördükten sonra çıkıp � Hakemde hata yapar� gibi sözler söylenmesine çok kızıyorum.
Bu hata değil,bu kasıttır! Hataya kimsenin sesi çıkmaz,ayrıca hata bilmeden yapılır,ama bu anlattığım olaylar,hatanın ve iyi niyetin çok ötesinde.
Aslında Sivasspor'un bu iki konuya dikkat çekip,MHK'yi uyarmasının tam zamanı.
Bu arada,maçın bitiminden sonra Özel Güvenlikle, gazeteci arkadaşımız Halife Yalçınkaya arasında yaşanan kavgayı büyük bir üzüntüyle izledim. Halife'ye geçmiş olsun derken,Özel Güvenliğinde biraz dikkatli,biraz hoşgörülü,dahası �kraldan çok kralcı� olmamasını diliyorum.
Bir önemli hatırlatmada,Sivasspor ve Kayseri kulüplerine yapmak istiyorum. Maçta kendini bilmez,spor ahlakına yakışmayan ve insanlıktan nasibini almamış az sayıdaki Kayseri taraftarının yaptığı komşu ve dost Kayseri halkına mal edilmemeli. Bunun içinde her iki kulübünde var olan dostluğa zarar gelmemesi için bu yönde bir açıklama yapmaları çok doğru olacaktır.
NIHAT UZUMCU
babos isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla