Tekil Mesaj Gösterimi
Cevap: Stadyum Manifestomuz!
Alt 09.04.2011, 17:15   #260
fatih585858
Tecrübeli Yiğido
 
fatih585858 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 13.08.2010
Mesajlar: 910
Thanks: 6.201
346 Mesajına 613 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 657 fatih585858 ist ein wunderbarer Anblickfatih585858 ist ein wunderbarer Anblickfatih585858 ist ein wunderbarer Anblickfatih585858 ist ein wunderbarer Anblickfatih585858 ist ein wunderbarer Anblickfatih585858 ist ein wunderbarer Anblickfatih585858 ist ein wunderbarer Anblick
Standart Cevap: Stadyum Manifestomuz!

Alıntı:
BOUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Bu şehirde yaşayan insanların temel olarak anlayışlarında bazı çok önemli noktalar artık değişmeli. İnsanlar talep etmeyi, hakkını istemeyi, kıyas yapmayı, kendisini daha iyi ve yüksekte olanla mukayese edip, kendisi için daha iyi, güzel ve hayırlı olanı istemeyi bilmeli. Bu anlayış bu şehirde gelişmeli. Kaderci, pasif, pısırık, sessiz, koyun gibi güdülen insanlar olmaktan çıkmalı bu şehrin insanları!

Bu şehire stadyum sözü verilmiş, üzerinden üç yıl geçmiş. Adliye sarayı sözü verilmiş altı yıl sonra bina yarı yarıya küçültülerek ancak temeli atılabilmiş. Bölge hastanesi yapacağız demişler dört-beş yıl evvel, önce 1200 yatak kapasiteli olacak denilmiş, sonra 900'e düşmüş rakam, sonra 600'e kadar indirilmiş. Kültür şehri olduğu iddiasındaki bir şehir üç yıldır kütüphanesiz. Yıkılan kütüphanenin yerine daha iyisi daha büyüğü bir türlü konulamamış. Sivas ölçeğindeki bir çok şehir 2. ve 3. Organize Sanayii Bölgelerini kurmuşlar ama Sivas'ta Demir Çelik bölgesine kurulacağı söylenen 2. OSB tam 15 yıldır kurulamamış.

Sevgili dostlar stadyum konusu Sivas halkı için bir testtir, bir turnusol kağıdıdır. Bugün bu konuda iradeni, isteğini açık bir şekilde ifade etmekten aciz kalırsan, özellikle seçim döneminde senden oy istemeye gelen her bir kişinin yakasına yapışıp 'kardeşim ben şehrime en güzelini istiyorum, ben de bu ülkenin eşit haklara sahip bir vatanaşıyım, Gs taraftarı gibi ben de on numara bir stadyumda maç izleme hakkına sahibim, bu hakkımı istiyorum, başka şehirlere 35-40 bin kapasiteli stadyumlar yapılırken bana 25 bin kişilik stadyum yapıp beni kandıramazsın, başından savamazsın!' demezsen sen kaybedeceksin, Sivas kaybedecek!

Stadyum konusunda uysal koyun olursan, stadyumun uğrayacağı akıbetin benzeri senin şehrinin beklediği diğer tüm yatırımların başına gelecek. Lütfen bu testi başarıyla tamamla, bu sınavı kaybetme! İradeni, kişiliğini, 'oy'unu başkalarının ipoteğine verme. Sen 'sen' ol, şehrini düşün! Kolay lokma olmadığını, olmayacağını göster. Sana hizmet etmeyenleri cezalandırmasını bil.

Son olarak, sen koyun olursan sana da senin gibi vali gönderirler, sen kendin gibi vekil, belediye başkanı seçersin! O halde lütfen koyun olma!!!
Hemşehrim, çok güzel ve anlamlı bir yazı yazmışsın . Aslında şu yazının çıktısını alıp, şehir merkezinde , insanlara iyi okuyun diyerek, dağıtmak gerekir.
fatih585858 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla