Tekil Mesaj Gösterimi
Cevap: Maçı değerlendirelim
Alt 30.04.2011, 00:20   #79
A.Turan Korkmaz
Usta Yiğido

A.Turan Korkmaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

777 Mesajına 1.838 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 738 A.Turan Korkmaz FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Maçı değerlendirelim

Maçı stadda seyrettikten sonra lig tv den bir de özetine baktım. Takımımız ilk yarı iyi ve baskılı oynadı, golü de buldu ancak 2. yarının ilk 10 dakikasındaki baskımız 2-3 net pozisyon getirdiyse de ikinci gol gelmeyince orta saha yoruldu. Mehmet Nas ve Kadir güçten düştüler. Bu oyunu G. Birliğine çevirdi. 55. ile 65 arası Pedriel'in direkten dönen kafa vuruşunun dışında oyunun hakimi rakipti ve 3-4tane gollük pozisyon buldular. Gol geliyorum diyordu. Öte yandan da Eneramo sarı kartının üzerine iki kez de sözlü ihtar almıştı hakemden.
Rıza Çalımbay'ın yapması gereken hemen iki değişiklikti. M.Nas ya da Kadir'i alıp Radayı sokmak, hakemin ilk hatasında oyundan atacağı belli olan Eneramo'yu alıp Mehmet Yıldız'ı sokmaktı, oyunu kontrolde götürüp 75-80 arası da Cihan-Grosicki değişikliği ile maçı tamamlamaktı.
Ama hoca yalnızca olacakları seyretti. Bunu maç bittikten sonra yazıyor değilim, tam o anlarda da pekçok taraftar gibi ben de tribünde görüyor ve konuşuyordum. Maçı canlı izleyen anlamıştır.
Hakem, evet, Eneramo'yu atmakta haklıdır ancak 70. dakikaya kadar küçük büyük demeden her pozisyonda GB lehine kararlar aldı. Oyunu istedikleri zaman yavaşlatmalarına, faullerine hep sessiz kaldı. Hele onların ceza sahasında top bizdeyken rakipten dönen pozisyonda yerde yatan oyuncu için oyunu durdurması tam evlere şenlikti.
Navratile ayrı bir parantez açmalı. Maçın adamı idi bence. Korcan da ikinci iyi idi. Navratil attığımız golde önce presle topu orta sahada maç boyunca adım attırmadığı Mustafa Pektemek'ten çalıyor, Kadir'in pası Mehmet Nas'a giderken Navratil de ceza sahasına giriyor,kendi başlattığı hücumu gole çeviriyor. Tek kelime ile mükemmeldi. Yediğimiz golde ise Hurşut'a düzgün orta yaptıran Kadir'in ve ön direkteki adamını kaçıran Pedriel'in ve biraz da açılmayıp topa çıkmayan Korcan'ın hataları var.
Sivassporumuz işte bu. Son üç maç da aşağı yukarı böyle diken üstünde gidecek belli. Artık takım bunun üzerine pek çıkamaz. Umarım haftaya sahamız kapatılmaz, A.Gücüne daha az pozisyon ve oyun hakimiyeti veririz de maçı alırız. Bir galibiyet bizi çok rahatlatacak.
A.Turan Korkmaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 2 Kullanıcı A.Turan Korkmaz'a Teşekkür Ediyor...