Cevap: 100 Milyonluk yatırım stad geliyor
Bugün Fuar ve Kongre Merkezine yolum düştü...Çalışmalar yavaş da olsa devam ediyor..Çalışmlar daha çok fuar ve kongre merkezinin yapılacağı alanda yapılyor...Başbakanımız bu yıl Fuara Alanı için 5milyon tl. ödenek çıkarmıştı..Kongre merkezinde daha çok ince işler yapılıyormuş....Yakında dış tarafında da çalışmalar yapılcakmış..ASIL HABERİ SONA SAKLADIM:Beni ençok sevindiren Statyum,Kapalı Salonlar,Atletizm Stadı ve diğer sosyal tesislerin yapılacağı alanda bir hareketliliğin olması...çünkü artık burada da çalışmalar başlamış...Çok sayıda toprak yüklü kamyonu Statyum ve diğer tesilerin yapılacağı alana toprak taşıyorlardı..Konuştuğum bazı gerevliler temel atılabilmesi için zeminin çok sayıda kamyon toprakla sıkştırılmasdı gerktiğini ve bunun içinde alana kamyonlarla toprak taşındığını söyledi..Statyum alanının yakınına kadar gittim..Gerçekten alana bir çok kamyonun girip çıktığını ve toprak bıraktığını gördüm..Benim kaldığım yarım saat içinde çok sayıda kamyon inşaatların yapılacağı alana toprak bıraktı..Bu işlem günlerce sürecekmiş..son olarak Atletizm stadı ve Spor salonlarının ihaleleri nisan ayında yapılacaktı eğer bu ihaleler yapıldıysa spor salonları ve Atletizm Stadı inşaatları zemin sıkıştırmasından sonra başlayabilir..Çünkü Atletizm Stadı ve Spor Salonunun paraları hazır ve 2011 için 25-30 Trilyon civarında bir ödenek ayrılmıştı..Parası hazır olan bu tesislerin eğer ihale işi de bitmişse 2 aylık bekleme süresi de dolduğu için yakında inşaata başalır diye düşünüyorum..Aynı şekilde statayum arazisinde de aynı sıkıştırma işleminin de yapıldığını ve işin bitmesi hergün toprak getirilip istenen sıkıştırmanın yapılacağını söylediler...Haydi Hayırlısı ...İnşallah bu iş zamnında bitirilip ihaleler yapılarak inşaata başlanır...
|