Cevap: Ankaraspor geri döndü !
ANKARA KRİZİ BİTMEDİ, YENİ BAŞLIYOR
TFF genel kurulunun en büyük sürprizi Ankaraspor’un tekrar liglere dönmesi oldu. Bir yıl önce aynı genel kurul ve aynı delegelerin “elleriyle” üyeliği askıya alınan Ankaraspor bu kez aynı “eller” sayesinde lige geri döndü. Kriz şimdi kürsüde tarafların birbirine verdiği taahhüt ve sözlerle bitti görünüyor. Ancak bitecek gibi değil.
TFF yönetimi Ankaraspor’a ödenecek olan yaklaşık 12 milyon TL’lik tazminatın havuzdan yani kulüplerin paylarından kesilerek verileceğini duyurdu. Uzlaşmanın ardından koridorlarda konuşulan ilk konu “Bu 12 milyonu kim ödeyecek, nereden ödenecek?” sorusu oldu. TFF yöneticileri bunun havuzdan verileceğini belirterek, “Normali de bu. Ankaraspor ligden ihraç edildiğinde onun parası havuza aktarılmış ve kulüplere dağıtılmıştı. Şimdi fazladan aldıklarını tekrar Ankaraspor’a verecekler” ifadelerini kullandı. Ancak kulüpler buna karşı çıktı, “Hayır bu pay kulüplerin payından kesilerek verilemez”. Bakalım kimin dediği olacak.
Peki TFF bu davasında niye geri adım attı? Çünkü Ankaraspor’un açtığı ve hala devam eden dava, TFF başkanı ve yönetim kurulu üyelerine karşılık. Bugün altısı yeni yönetim kurulunda yer alan yöneticileri “ya Ankaraspor bu davayı kazanırsa?” korkusu sarmış olacak ki, kulüplerden önce Ankaraspor’un geri dönmesini isteyen TFF yönetim kurulu oldu..
|