Cevap: TFF den açıklama
Bu aşamada federasyondan ne karar bekliyorduki kamuoyu? İşin içinde 6-7 takım olduğu iddia ediliyor. Dün telegolde TFF başkanı sürpriz bir takım daha çıkabilir dedi. Yani bu kadar takım hakkında idda bulunurken küme düşürme puan silme gibi talimatnamenin 55. maddesi gereği yapılsaydı tazmini mümkün olunamayacak ciddi bir pozisyonla karşı karşıya kalınabilinirdi. İtalyada şimdilerde juve tekrardan dava açmaya hazırlanıyormuş. İkinci bir kovuşturma bekleniyormuş. Federasyon bana göre 90lı yıllarda fransada meydana gelen marseille örneğindeki gibi davranmıştır ve bana göre en doğru karardan ziyade en uygun kararı vermiştir. Marseille o sene şl ni kazanmış uefada tescillemişti. Ancak aynı yıl fransa fut.fed. marseille yı küme düşürmüş ve önceki sene aldığı şampiyonluğunu 3. sıradaki tkıma vermişti.(1-marseille 2-lyon ikiside ceza almıştı)
Yani demem odurki en az tepki çekecek ve geniş etkili(hukuksal-ekonomik-sosyal) sonuçlarından kaçınmıştır. Şuda denilebilirdi 2010-2011 sezonunun tescili kaldırılmış ve hiç bir takım avrupaya gidemeyecek ve uefadanda bu sene için takım bazında affımızı isteyeceğiz diyebilirdi. Ama bunun getireceği travma çok daha ileri boyutta olabilrdi. Yani TFF ne yaparsa yapsın doğruyu bulamayacaktı zaten onun içinde en doğru kararı değil, en uygun kararı verdi bana göre.
|