Cevap: Mersin İ.Y. 2-2 Sivasspor
Öncelikle Rıza Hoca'nın çıkardığı kadro ve oyun anlayışını sakatlıklar ve formsuzluklara bağlıyorum ve hocayı suçlu görmüyorum. 4-2-1-3 gibi başladık. Geri dörtlünün önünde iki defansif orta saha Kıvanç ve Kadir , onların önünde Erman, ilerde de Pedriel,Eneramo ve Cihan Özkara. Sivassporumuz rakip sahada oyunu kabul ettirirken, hücumu hazırlamak biraz Kıvanç, daha çok da Erman'a kaldı. Onlar yorulunca,doldur boşalta başladık. İkinci yarı alınan Cihan Yılmaz ve Grosicki de hiç katkı vermeyince galibiyet gelmedi.
Oyuncularımıza bakarsak;
İlk yediğimiz golde Uğur'un düzgün orta yaptırmaması, Navratil'in de topu vurdurmaması lazımdı. İlk golde Kaleciye birşey demiyorum ama ikinci gol tipik Rüştü! golüydü, ve kalecimizin hatasıydı.
Orta sahada Kadir de bir form düşüklüğü var, Kıvanç ise tersine formda ve istekli. Erman bu maç kötü oynadı. Topu yere indirecek tek adamımız Erman kötü olunca, pas kalitemiz ve yüzdemiz düştü. İlerde ise Nurullah Sağlam maçın başından itibaren Pedriel ve Eneramo'ya birer siyahi uzun boylu ve güçlü defans vermiş, kucaklarına almışlardı. Pedriel'in biraz daha ileri uçta başlaması pek birşey değiştirmedi çünkü o da geçen maçtan daha kötüydü.
Bilhassa yabancı futbolcularımızın şike soruşturmasından etkilendikleri ve motivasyonlarında düşme olduğunu sanıyorum. Yalnız Kamil Grosickideki form düşüklüğünü tamamen buna yoramayız. Rıza hoca'nın Kamil'i çok daha iyi kullanabilmesi gerek. Onu sadece bir kanat oyuncusuna indirgersen olacağı budur. Ya 10 numarayı vermezsin, ya da veriyorsan Erman Kılıç gibi daha serbest oynatmalısın.
Cihan'ı ve Sandro'yu Allah'a havale ediyor, başka da birşey demiyorum. Bunca sakat varken,Cihan,Sandro ve Kamil'in aynı anda durmasına yazacak kelime bulamıyorum, Rıza hoca ne yapsın. Orta sahada yaratıcı oyuncu olmayınca oyun da böyle yavan ve çıldırtıcı geçiyor.
İnşallah sakatlar bir an evvel iyileşir, formsuzlar düzelir ve forvete bir takviye daha yapılır da rahatlarız.
|