Tekil Mesaj Gösterimi
Cevap: TFF Kararı Açıkladı
Alt 16.08.2011, 00:38   #38
Çılgın Türk
Usta Yiğido

Çılgın Türk - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

611 Mesajına 1.051 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 730 Çılgın Türk FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: TFF Kararı Açıkladı

Alıntı:
DOGU_BEY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
http://www.sivasspor.com/forum/showt...010#post735010

bugunkü gibi bir karar çıkacağını daha önce yazmıştım....tabi ki bu karar daha kesin bir karar değil; ama şunun göstergesi: öyle basında abartıldığı kadar, birilerinin yırtındığı kadar, felaket tellallığı yaptığı kadar somut birşeyler yok...yaninin birilerinin ısrarla(!) çıkmasını beklediği karar sanırım çıkmayacak, o birileri için üzgünüm(!) desem yalan olur!!! şimdi işin mahkeme boyutu var ben tekrar söylüyorum; kişisel bazda ağır cezalar olacak(mesela ömür boyu spordan men, 10 yıl men hapis cezası vs.vs.) ama hiç bir takım düşürülmeyecek...en fazla gelirse-ki o da düşük bir ihtimal bazı takımlara puan silme gelebilir ki en fazla puan silmeyi -10 civarında fenerbahçe alabilir...sivasspora puan silme gelirse -3 veya -5 arası olabilir...bunları neye dayanarak yazıyorum: italya ve yunanistandaki örneklere göre: italyada atalanta önce düşürülecek diye karar çıktı ama sonra -6 puanla sanırım lige başlaması kararlaştırıldı.. yunanistanda olimpiakos voulu önce düşürüldü ama daha sonra sanırım -7 ile ligden devam etmesine karar verildi...burada avrupada olan takımlar şöyle bir durum olabilir: diyelim fenr düşmedi ama puan silme cezası aldı bu durumda uefa ilk 5 yıl içinde ceza alan takımı 3 kere avrupa kupalarından men ediyor, zira olimpiakos vouluya bu ceza verildi..sivasspor için şu an avrupa durumu söz konusu olmadığına göre burda bir sıkıntı yok...velhasılı kelam hem bu sitedeki hem de çevredeki felaket tellallarına rağmen küme düşüme kararı çıkmayacak...ayrıca son sözüm bu felaket senaryosu yazanlara: ilk başta bu belgeler çıktığında helal savcı helal federasyon diyenler şimdi özlemle(!) bekledikleri karar çıkmayınca neden bir anda U dönüşü yaptılar ve ilgili yöneticileri ya da adli kişileri suçlu ilan ettiler????
sitede baska baslik altinda da yazmistim.
yukardaki verdigin ülkelerin disiplin talimati ile bizimkisi ayni degil.
kisaca: Türkiye'de puan silme diye bir durum yok. Ancak küme düsürdükten sonra puan silebiliyorsun.

bkz: Disiplin Talimati Madde 55
Çılgın Türk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla