Tekil Mesaj Gösterimi
Cevap: Cerny ve Kerim Zengin Krizi
Alt 21.08.2011, 23:30   #16
A.Turan Korkmaz
Usta Yiğido
 
A.Turan Korkmaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 02.12.2009
Mesajlar: 1.395
Thanks: 1.983
777 Mesajına 1.838 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 670 A.Turan Korkmaz FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Cerny ve Kerim Zengin Krizi

Sivassporumuz bu sene de taktik olarak daha çok 4-2-3-1 i tercih edecek gibi.
Hücumda iki bekin ileri çıkmasıyla 2-4-3-1, top rakipteyken ise 4-4-1-1'e dönülebiliyor. Atak yaparken bekler ileri çıkabiliyor, savunmada ise kanatların geri gelmesi gerekiyor.
Nitekim gerek Belgrad maçında gerekse Mersin ve GBirliği maçlarında,Uğur ve Hayrettin'in hücuma katkısını, sağ kanattaki Pedriel'in, sol açıktaki Grosicki'nin geriye avut çizgisine kadar gelip rakiplerini kovaladıklarını gördük. Bunlar hep
4-2-3-1 dizilişinin gereğiydi.
Asıl konuya gelirsek, bu sistemde kanatlar çok önemli. Sağbek Uğur gayretli ama maç içinde 90 dakika devamlılık beklemek çok iyimserlik olur. Özverili oynadığından da sakatlanma riski fazla, Hayrettin gibi kendini sakınmadan oynuyor Uğur. Kerim'in ve Muhammed Ali Atam'ın muhakkak hazırkıta bekliyor olması gerek.
Önlerinde oynayacak sağ kanat oyuncusu asla Pedriel Suarez değil. Pedriel en uçtaki adam olarak Eneramo'nun yedeği olur bu sistemde. Ya da şayet oyunda Eman yoksa çift forvete dönersiniz, 4-4-2 gibi Eneramo-Pedriel yan yana oynarlar. 4-2-3-1 de ise sağ kanatta birinci tercih Milan Cerny olmalı. O sakat olunca gerçek yeri kanat olmayan Pedrielden yeterince verim alamazsınız.
Gerek sağbek Kerim'in gerek sağ kanat Milan Cerny'nin lige hazır girmeleri gerek, yoksa başımız çok ağrır ve maç çeviremeyiz. Bu konu başlığı bu yüzden önemli.
A.Turan Korkmaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda A.Turan Korkmaz'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...