Cevap: Çözümü Tartışalım!
Çözümü tartışalım.. Konuyuyu açanlara teşekkür.
Çözümden önce sorunu teşhiş edelim...
Kadro süperlige göre yetersizmi ? (ewet)
Sakatlıklar olmasa yine böymi olurdu? (ewet)
Rıza hoca damı sorun ? (Hayır)
Karabük maçının hakemi bu maçta olsaydı, penaltıları verirmiydi? (ewet)
Sorun bence şike soruşturmasının yarattığı belirsizlik... Futbolcular konsantre değil, çok kolay faul yapıyorlar, Basit goller yiyoruz.
Rıza hoca geçen yıl eskişehirde yine aynı şekilde başladı sezona. Aynı eskişehir hoca değişince bir anda çıkışa geçti, Avrupa kupaları sınırına kadar tırmandı. Belliki hoca ile futbolcular arasında sorun vardı sezon başı kadro dışı kalanlar olmuştu.
Bu sezonda bizde aynı sorun var. Bu kadro zirveye oynamak için yetersiz belki ama çoğu takımla başa baş mücadele edebilir. Sonuçlar ilk etapta önemli değil ama oyun olarak çok yetersiziz. Futbolcular zihin olarak hazır değil.
Ben sorunun ilk etapta psikolojik olduğunu düşünüyorum. Şike soruşturması bizi çok sarstı. Zaten bu yüzden doğru dürüst transferde yapamadık.
İlave olarakta hakemler bize yunan takımı muamelesi yapıyor. Bizimkilerde kolay malzeme veriyorlar.
Gelelim çözüme;
1. camia olarak rıza hocayla bu iş olmuyor demek için erken biraz. Zaten tüm kadro stresli ilave stres yüklememek lazım. 6. 7. haftadan sonra değerlendirmek lazım hoca değişikliğini.
2. Kadro olarak şu aşamada yapacak bir şey yok. Ankaragücü maçından alınacak 1 puan bile moralleri düzeltir.
3. hakemler konusunda yönetim gerekli girişimleri yapıp bizim maçlarımıza çömez hakem verilmesini engellesin. Hele hele Trabzonluları. Fifa kokartlı hakemler yönetsin maçlarımızı en azında hakeme takmayız kafayı.
4. Taraftar olarak suçlu avını bırakıp, hep destek tam destek.
5. Şike soruşturmasının psikolojik etkisini azaltmak için Federasyondan Madem gerekli delilleri aldınız, bizim hakkımızdaki kararınızı verin, Tahkime falanda gitmeyeceğiz. Yolladığınız hakemler bizi zaten düşürecekler gibisinden bir çıkış yönetimin yapabileceği tek şey. beşiktaş kupayı verdi fener düşür beni yiyorsa dedi, rahatladı. Bizde yapalım ne kaybederiz, karar vermeyecekleri kesin.
|