Tekil Mesaj Gösterimi
Cevap: Yiğidolara Akıllı Stat
Alt 22.03.2012, 13:37   #108
mehmetcik58
Yiğido
 
mehmetcik58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Mesajlar: 228
Thanks: 14
60 Mesajına 139 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 mehmetcik58 isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart Cevap: Yiğidolara Akıllı Stat

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, NTV Spor'a konuştu.
"Kararlar, vicdanları tatmin etmeli"

Kılıç, "Konferasana ev sahipliği yapmak önemli. Avrupa futbolunun geleceğini şekillendirecek kararlar 3 gündür İstanbul tartışılıyor. Türkiye, önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyor. Bu organizasyonlara kaynak ayırmaktan ve ülkemize getirmekten mutluluk duyuyoruz. Uluslararası organizasyonlar gençliği spora yöneltmeye katkı sağlıyor" diye konuştu.

"Kişiler ve kulüpler ayrı tutulmalı"

"İyi bir kongre yapmalarına zemin oluşturduğumuzu düşünüyorum. Açılış konuşmalarındaki organizasyona övgüler gelecek için çok önemli" diyen Kılıç, Başbakan Erdoğan'ın açılış konuşmasındaki açıklamalarıyla ilgili olarak da "Başbakan görüşünü daha önce de ortaya koymuştu. Suç ve cezanın şahsiliği evrensel hukuk ilkesidir. Başbakan bunu hatırlattı" dedi.


"Futbol sevgisi en önemli hedefimiz"

UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino'nun konuşmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kılıç, "Kişilerin açıklamaların üzerinde yorum yapacak değilim. Şike, şiddet, teşvik primi gibi futbolun artık kaldıramayacağını yüklerle ilgili neler yapılması gerektiği özel kanununda belirlenmiş durumda. Hem yargı hem de TFF boyutunu ilgilendiren bir durum var. TFF kendi idari kararlarını, süreç içerisinde alacaktır. Açıklama yapılması gerekiyorsa, onlar çıkar yapar. Yargı boyutunda ise kanun artık belli" diye konuştu.

"Tutkumuz futbolu korumak ve temizlemek"

"Şike davasında TFF ve yargı adına bir değerlendirme yapmayı uygun bulmam" diyen Kılıç, "18 stadyumun inşaatına başlamak çok zor bir hadise. Türkiye'nin ekonomik istikrarı bunu karşılayabilecek durumda. Mersin, Malatya, Afyon Karahisar'da çalışmalara başladık. Sırada Sivas, Eskişehir var... Sırayla stadyumların inşaatlarına başlayacağız. Stadyumlarla sınırlı değil projelerimiz. Yüzme havuzu olmayan il bırakmayacağız. 10 yeni atletizm sahası yapacağız. 74 tane Gençlik Merkezi, 100'ün üzerinde spor tesisi inşa edeceğiz. Toplamda 352 adet yeni projeye 2012 yılında başlamayı hedefliyoruz. Bir kısmına da başladık" ifadelerini kullandı.

İşte Suat Kılıç'ın açıklamaları. Sivasla ilgili açıklamalarıda 9 ve 10. dakikalarda konuşuyor...

http://www.ntvspor.net/video-galeri/...-tatmin-etmeli
__________________
mehmetcik58
mehmetcik58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 2 Kullanıcı mehmetcik58'a Teşekkür Ediyor...