Biz KAÇ kişiyiz ?
Hep merak eder dururum senelerdir.Biz Gerçekten kaç kişiyiz ? İster Sivas için sorduğumu farzedin isterse de Sivasspor taraftarı olarak.Hayır biz 5 6 milyonuz diye hep caka atar dururuz ya hani herkese acaba Sivas yada Sivasspor için bir iş yapılacağında kaç kişi o taşın altına elini sokar ki ?
Mesela Diyelim Sivaslıların kalesi olan İstanbul.
Rivayete göre bir kaç milyon sivaslının ikametinde olan İstanbulda Kaç tane Belediye başkanımız var ? Birde merak ediyorum karadenizli kaçtane belediye başkanı var...İstanbul da yıllardır söylenir durur En fazla Söz sahibi Sivaslılardır diye ama ne hikmettir ki bir kaç tane başkan haricinde sesimizi çıkaramayız.80 vilayetin adamı gelir Sivas' ı karalar Sivas' ı paralar ama kalkıp 3 5 tane Sivil toplum kuruluşumuz hayır efendim Sivas böyle bir yer değildir diyemez.
Oysa 2. lig de ne kadar güzeldi.Sivassporumuz tarihinde ilk kez 1. ligi zorladığında Önce İnönü dar gelir Sonra Samiyen dar gelirdi Yetmez Saraçoğluna giderdi YİĞİDOLAR ama 55 bin kişilik stadda yetmezdi Doğru Olimpiyata..Peki ya şimdi ? Merak ediyorum ben arkadaşım Gerek Bu sitede Gerekse Sosyal paylaşım sitelerinde SİVASSPORLU geçinen arkadasım 10 20 lira verip yarım saat ötedeki takımını desteklemeye niye gitmez ? Bu takımın illa Küme düşmesi mi gerekiyor Bu takımın illa ilk 2 demi olması gerekiyor ki bin ikibin kişilik kontenjanımız dolsun..Dolsun ki vay be " Sivaslı gerçekten tek takım tutuyormuş " desin maçı izleyen elalem.
Elin adamı Bursadan Olimpiyata çıkarma yapar 30 bin kişi bursadan Akın eder.Ama benim Sivaslım bir semtten diğer semte geçemez 5 bini bulamaz..Hadi olimpiyata can kurban.Ben senelerdir 3 küçük takım deplasmanlarında deplasman tribünün dolduğunu göremedim...Bu ayıp bize yeter de artar bırakalım kupayı alıcaz koparıcaz laflarını.Kaç taneniz gidecek olası bir İstanbuldaki bursaspor Maçına ? Kaç tane Facebook fatihi Gidip takımını destekleyecek...
Hani Senelerdir kendimize trabzonu rakip görüyoruz ya..Bırakın erkeklerini Adamların Kadınları inönü de deplasman tarafını doldurdu arkadaşım ya biz inönüde deplasman tarafını kac kere doldurduk ? 20 30 lira vericek 5 bin Sivaslı yokmudur Koca istanbuldaki Sivaslı abilerimde...
Gelelim Manisaspor maçına.
Günlerdir Gerek facebookta Gerekse de sivasspor.comda merakla beklıyorum İzmirdeki yiğidolar acaba kaç tane otobüs kaldırıcak diye.Bu yazıyı da yazmamın sebebi direk bu konudur.Bakıyorum ki 120 binlik facebook sayfamızda 3 4 tane Koca Sivasspor.comda 6 7 kişi çıkıyor.
Bu yüzden Gurur Duyuyorum Ben Sivassporlu olan Klavye taraftarlarımızdan.
5 senedir bu şehire verilen stadyum sözünü açamıyorum bile farkındamısınız bilmem.Fırsat kalmıyor Ya yalakalardan ya da banane canım diyen vurdumduymaz yiğidolarımdan.Aynı düzeyde bir kandırma olayını başka bir şehirde yapıldığında ise ne gibi bir tepkinin ortaya konacağından da adım gibi eminim..
Basınımıza da laf etmek istemiyorum Hürdoğan haricinde bir tane Sivassporun haklarını savunan adam akıllı kimseyi göremiyorum.
Daha söyleyecek o kadar çok şeyim de var ama neyse nede olsa 3 5 sayfadan sonra bu konununda tozlu raflardaki yerini alacağından , Yine eski düzene döneceğiz , Elinde fb Gs bjk atkısıyla Bende Sivassporluyum nidaları atan onbinlerimiz devam edecek , Hocasına topçusuna bir yanlış hareket yaptı diye küfür edeceğiz ama gidip 5 liralik bileti 10 lıralık atkımızı almıycaz , olurda 3 kücükleri yenersek hepimiz Sivassporlu olucaz ama ertesi hafta bir yenilgide ilk başta biz küfür edicez vs vs vs
Fazla değil Az ama Öz olalım bize inanın yeticek.Sivasta 17 bin SAĞLAM Sivassporlu İstanbulda 20 30 bin Ankara da İzmir de 5 bin Sadece Sivasspor Sevdalısı olsa inanın bana ilerleyen dönemlerde şampiyonluk kelimeleri tekrar gelir dilimizin uçlarına.Biz değilde elin Bursasporu oluyorsa en büyük nedeni taraftarıdır.
Unutmayın biz Antep e şampiyonluk maçııza 5 otobüs zor gittik.O sene Kocaelispor süperlig final maçı için izmire 350 otobüs gitti.
vel hasıl kelam : biz değil 6 milyon 26 36 milyonda olsak diğerlerinin taraftarına hep imreniceğiz ama onlar gibi olmak için çaba sarf etmiyeceğiz.
Emre yıldırım