Alıntı:
kkemal58 Nickli Üyeden Alıntı
Sevgili Migroarmis bir çok sivasspor taraftarından daha çok bize destek verdin ve sürekli yazdın. Bir anlamda bizim dertlerimizi paylaştın. Aslında yazında kendi söylediğine kendin cevap vermişsin. Daha önce de yazdım. Ankarada Ankara takımlarının doğru düzgün taraftarı yok ama bak oraya stad yapacaklar 40.000 kişiden aşağı olmayacak. Bu ne demek oluyor stadın büyüklüğünün maça gelen taraftarla ilgisi yok. O şehrin vizyonu ile ilgili. Olayı sadece Sivasspor maçları olarak düşünmemek gerekiyor. Bi de kesinlikle taraftarın insan yerine konulduğunu gördüğü bir stadda ek olarak en az 5.000 taraftar garantidir. Düşünebiliyor musun ki hem stadda maç izliyorsun hem de dev ekranda gollerin tekrarını. Bu harika birşey. En azından büyük takımların maçında 30.000 kişiyi doldursan dünyanın parası eder. Bu da en az 4 maç demektir. Diğer maçlarda da dolmazsa alt katları açarsın dolduktan sonra üst katları açarsın taraftar yine fazla gözükür. Bunlar bahane değil kapasitenin azaltılmasına. Tek sebep var maliyeti düşürmek. Burda da buldular Sivas gibi kafasına vur ekmeğini al şehri ki fırsatı kaybetmediler. Olay budur.
|
Hepimizin çeşitli fikirleri vardır.Haklı çıktığımız fikirleri buraya temcit pilavı gibi sergilemekten hicap duyarım..Stadyum konusunda geçen yıldı sanırım yeni yeni konuşulurken ben nacizhane Sivasa neden yüksek kapasiteli stad yapmazlar diye gerekçeler sıraladım...Birazda tepki gördüm...Sanki yapılmasın diyen bizmişiz gibi..Ama bunun içerisinde politikadan bürokrasiye bireylerden rantlara varan sebepler var...Deniliyorki Ankaraya Bursaya İstanbula ne bileyim İzmire bu stadlar yapılıyor..Bu kentler zaten Türkiyede metropol olup bence bir çok kentin hakkını yiyen ve yemeye devam eden kentler..Tabiri caizsse maça zaten 1-0 önde başlıyorlar..Bu kentler sanayiden turuzime kadar her alanda gelişmiş yerlerdir..Bence yeni yapılacak her yapıtın metropollerden ziyade Anadolunun çeşitli kentlerine yapılması gerek..Yapılsın ki o yapıt bulunduğu kente gelir sağlasın reklamını yapsın..ama nerde....Yanılıyor olabilirim 9 yeni staddan 1 taneside Sivasa yapılacak ..Bu bile bu yarışta büyük bi yol katedıldığını gosterıyor...En azından Sivas bir çok kenti ekarte etmeyi başardı...Konudan konuya atlıyorum bağışlayın yazılacak binlerce kelımenın arasından yine anımsadığımız şeyleri yazmakla yetineceğiz...Kapasite arttırmanın hala bir yolu var..Bu Bursada yapıldı...Ama iş tamamiyle mevcut belediyenizin maddi imkanlarına dayanıyor...Umarım Sivas kenti ve insanı hakkında en hayırlısı ne ise o olur...