Cevap: Maçı Değerlendirelim
Bu sezon ilk defa Sivasspor'u canlı izleme fırsatı buldum.Daha maçın başında geçen yıl bıraktığım takım nerye gitti diye düşünmeye başladım.Sanki lige yeni çıkan takım Sivasspor'da Kasımpaşa yıllardır bu ligde oynuyormuş gibi bir görüntü vardı.Kasımpaşa organize ataklarla tek toplarla üzerimize gelirken bizim tek silahımız ! Eneramo'ya şişirilen toplardı.Eneramo'nunda gününde olmamasından dolayı ilerde top tutamadık.Maçta zaman zaman kontrolü ele aldık zaman zamanda savunma yapma durumunda kaldık.Genel itibari ile bakarsak akıllıca bir oyunla kazandık diyebiliriz.(Riske girmediğimiz için söylüyorum bunu yoksa oyananan oyun iç açıcı değildi hiç)Tabi şansda yanımızdaydı.Kasımpaşalı oyuncunun karşı karşıya pozisyonda topu bulutlara göndermesi bizim adımıza şansdı.Arkadaşların abarttığı gibi Kasımpaşa aman aman bir oyun oynamadı.Borjan'ın 3 top çıkarıdığını hatırlıyorum.Bunlardan biri çok uzaktan vurulan bir şut diğer ikisi ise karşı karşıya pozisyonlardı.Abartıldığı gibi 5-6 pozisyon yoktu.Net olarak 2 posizyon var diye hatırlıyorum.
Bugün Kamil'i çok beğendim.Gerçktende büyük bir değişim var Kamil'de.Sanırım formayı kapmanın kolay olmadığının farkına vardı.Önceden kanadında ayağına top bekleyen Kamil gitmiş rakibini kovalayan,top isteyen,top dağıtan hatta top kapan bir Kamil gelmiş.Eğer böyle devam ederse her maç 90 dakika oynar.Erman'da bugün baya top kaptı ama kullanmakda sıkıntı yaşadı.Müthiş firikiği de direkten döndü.
Suarez oyuna girdikten sonra iyi işler yaptı.Maçın sonlarına doğru Kasımpaşa'nın herşeyiyle üzerimize yüklendiği anlarda takımı atağa çıkardı ancak Aatif ve Eneramo ile değerlendiremedik.
Takımın geçen sezonun ikinci yarısındaki oyun yapısına dönmesi bizim için daha iyi olacaktır.Tabi o oyuna birde defansıda eklersek az yiyen çok atan bir takım oluruz.Buda hem bizi ileriye taşır hemde daha zevkli maçlar izleriz.
|