Cevap: Sivas'ın yeni stadını 2 firma ortak yapacak
Yeni statyumun temel çalışmaları son hızla devam ediyor...Yüklenici firma Can-Yıldırım inşaat ortaklığı son hızla çalışıyorlar;maşallah kraliçe arı gibiler...Sabah 08.00 de başlayan temel kazma çalışmaları akşam saat 19.00 a kadar devam ediyor..Şu anda çok sayıda kamyon ,kepçe,greyder hummalı bir çalışma yürütüyorlar..İnşaat alanını SGK binasının biraz ilerisinde bulunan halı sahaya yakın bir tepeden kuşbakışı olarak görebilmek mümkün..Yüklenici firma bir futbol sahası büyüklüğünde bir alanı 2-3 m. civarında kazmış durumdalar..Statyum alanı şeritlerle,iplerle çevrilmiş ...Ben inşaat alanının zemininin yumuşak olduğunu biliyordum ama kazılan alandan 2-3 m. den su çıkabileceğini de düşünmemiştim..Bahsettiğim kazılan saha malesef suyla kaplı durumda....Tribünlerin yapılacağı alanı önce kazacaklar sonra da buraya inşaatın sağlam olması için çok sayıda demir kazık çakacaklar..Bölge hastanesinin temeline 1200 tane demir kazık çakıldığı söylenmişti..Bakalım statyumun temeline ne kadar demir kazık çakacaklar...Temel kazma işlemi oldukça uzun süreceğe benziyor;bakalım temel işlemine ne zaman başlayacaklar....Stayum 125000 metrekarelik bir alana inşa edilecekmiş...
|