Cevap: Stad inşatında çalışmalar aralıksız sürüyor
En son iki üç gün önce, Can İnşaatın sitesinde projeler kısmında bizim stadın dış görünümünü içeren 2 tane proje resmi yayınlandı...Bu başlıkta da bir arkadaş 1-2 sayfa önce bunu bize paylaşmış..Bu resimler daha önce paylaşılan resimlere benzemesine benziyorda bu yeni resimlerde sanki bazı farklılıklar var gibi bir hisse kapıldım..Şöyleki;yeni resimde stadın en üstünde yer alan tribünlerin üstünü örten kaplamada demirler vardı...Halbuki eski paylaşılan resimlere dikkatli baktığımda bu sivri demirleri göremiyorum...Acaba diyorum eski proje 33.000 kişilikti de yeni proje25000 e indirildiği içinmidir resimler bu şekilde gözüküyor diyorum...Havalar şu anda iyi gidiyor ,umarım stat inşaatına başlamak için gerekli altyapıyı hazırlayıp bir an önce temel atmaya hazır hale getirirler...2. olarak 16 kasım itibariyle mersin e yapılacakyeni stadın inşaat resimleri yayınlanmış durumda.Resimlerde dikkatimi çeken tribünlerin durumu;çünkü Mersin stadı da bizim gibi 25.000 olmasına rağmen açık tribünün kazılıp tribünün yapıldığı alanın eni 30m. civarında gözüküyor..Halbuki bizim stat inşaatı için kazılan alanı yakından gören biri olarak açık tribün olarak yapılacak alanın
eni en az 50m. civarında...Aradaki bu fark beni çok şaşırttı...Yine Mersin stadının kale arkası tribünlerine baktğımızda inşaat alanının 20m. civarında olduğu görülüyor;bizim stadın kale arkası ise en olarak en az 30m. civarında kazılmış durumda...Benimne demek istediğim temelatılıp tribünler ortaya çıkınca herhalde daha iyi anlaşılacak..Hele şu temel atılıp bir tribünler yükselsin bu stadın neye benzediğini daha iyi anlayacağız...
|