Cevap: Transfer Politikası
Biraz önce canlı yayında ntvsporda Rıza Çalımbay ve Yılmaz Vural vardı..Hocalar transfer politikaları ile ilgili açıklamalarda bulundular...Altyapı konusunda açıklamlar yaptılar...Rıza Hoca altyapıda iyi oyuncularının olmadığını ;onun için dışardan oyuncu aradıklarını söyledi...Rıza Hocamız ilk geldiğinde bu yıl geçti ama seneye benim de altyapı konusunda çalışmalarım olacak demişti..Aradan 2 yıldan fazla zaman geçti ama ortada somut bir şey yok;Rıza Hoca artık bu konuda açıklama yapmıyor;uzun zamndır ilk defa bu konuda konuştu...Ben de diyorum ki sivassporun geçen yıl Türkiye 3. olmuş A-2 takımı var;bu takımdan 1 tane de olsa bir oyuncu bu takımın 18 inde yer alıp zaman zaman oynatılmaz mı?bir de pilot takımız var;ne pilot takım ama kaç yıldır oyuncu gönderiliyor ama bu takımdan Ziya hariç gelip de kadroya giren yok...2010 da Yunus diye bir oyuncu bu takıma gitti şimdi 22 yaşlarına geldi ama hala bize geri dönemedi..Tecrübe kazansın diye bir çok oyuncu gönderiliyor ama yakında buharlaşıp ortadan yok olacaklar...Ya sivassporun transfer politikası yanlış ya da biz boşuna konuşuyoruz...Bence 4 eylül Belediye ,Zara ve İl Özel idaresine sivasspor gençleri verse daha iyi olur diye düşünüyorum;çünkü bu oyuncuları Rıza hoca ve yardımcılarının takip etmesi daha kolay olacaktır..Sivasspor her sene genç oyuncu alıyor ama henüz takımda oynyacak oyuncu bulmadık..Murat gibi istisnalar hariç...Şimdi de 2 tane genç oyuncu alındı;2 tane de gurbetçi deneniyor;umarım bu gelenler takıma kazandırılır...Sivasspor transfer politikasını ne yapıp edip daha belirgin hale getirmeli;oynatacağı oyuncuları almalı;oynayamayacak oyuncular boşu boşuna takıma alıp denenmemeli..
|