Cevap: Maçı Değerlendirelim
Oyun disiplinine uyarak ve rakip çok iyi analiz edilerek alınan güzel bir galibiyetti..Sivasspor,Eneramo suz oynayamaz diyenlere güzel bir cevap oldu..Ziya,Kamil ve Atıfın verkaçları ile Erman ve Atıfın serbest olmasından dolayı oyunu yönlendirmesi güzeldi...Trabzonun en güçlü bölgeleri orta saha ve açıkları olduğu için Zokora ve Colmana adım attırmaması ve açıklarını da kitlemesi Sivasspora oyunda hakimiyet getirdi..Rakibin defansı ve forveti de iyi olmadığı için ayrı bir avantaj oldu..Bu anlamda Hakan ve Kadir iyi bir oyun sergilediler..Ancak 70.dakikadan sonra Hakan oyundan düşmeye başladı..Kadirinde topu gereğinden fazla sürümesi ve ayağında tutması dezavantaj oldu...Erhan ve Ziya da,rakibin açık oyuncularına karşı yerinde müdahaleler yaptılar..Ümit sakatlanana kadar defans bloğu iyi oynuyordu ancak Muratın oyuna dahil olması fazla oynamadıklarından olsa gerek savunmada uyumsuzluk varmış gibi yansıdı..Borjanın ise kullandığı kale vuruşları genellikle dışarı giderek rakibe avantaj sağladı..Ancak her maçta yaptığı gibi rakibi sinir edici hareketler yapmasını yerinde buluyorum...Takımın en kötüsü Pedrieldi..Mücadele anlamında takıma göre sahada zayıf kaldı..Uç adamı değilde ikinci golde Kadir ile Atıf arasında köprü olduğu için bir kere daha nerde daha iyi oynayacağını göstermiş oldu..Rıza Çalımbayın Uğur ve Hayretini oyuna alması da yanlıştı..Hakeme gelince Süleyman Abayın oyunun oynanması için çaba sarf etmesi güzeldi..Takdir haklarını iki takım içinde yarı yarıya kullanmaya çalıştı..Trabzonun maçın başından sonuna kadar hakemi etkileme çalışmalarına da kesinlikle kanmadı..İnşallah Sivasspor üst üste iki önemli maç kazandığı için havaya girmez diye umuyorum..Çünkü ligde puan durumunun son haftaya kadar dipdibe gitmesi muhtemel olduğu için her an her şey olabilir..
|