Cevap: Geçen Sezona Göre Sivasspor
geçen yıldan öncelikli farkımızı söylüyüm size.geçen sezon bitmeden rıza hoca gol yemeyen bi takım olmaya çalışcaz demeye başlamıştı.bu da takımın biraz daha defansif oynayacağı anlamına geliyordu.geçen sene kadir.in yanında mehmet nas gibi oyunu iki yönlü oynayan bi isim varken.yerine doğa adlı bir kazmayı alıp haftalarca taraftarı deli etti.doğa mehmet nas.ın tersine ''OYUNU İKİ YÖNLÜ DE OYNAYAMAYAN'' bir oyuncuydu.o bitti adem gibi defansif bir oyuncuyu oynattı.ben adem.e kızmıyordum.çünkü o rakibi oynatmama üzerine bir oyuncu.nadiren topu alıp gitme özelliği var.geldiği günden beri bu özelliğini sadece 2-3 maçta görebildik.sonra gelelim erman kılıç'a.geçen sezon erman kılıç kadir ve mehmet nas.ın önünde oynuyordu eneramo'nun ise tam arkasında.yani 2. forvet veya forvet arkası gibi.bu sezon erman nerede oynuyor ? 2 önliberonun tam önünde.yani biz 3 önlibero gibi oynuyoruz erman sadece bir top dağıtıcı gibi oynuyor.böyle oynayınca da kamil ve aatif gibi iki teknik ve süratli kanat oyuncumuz olmasına rağmen ve iddia ediyorum türkiye liglerinin bir maç içinde en fazla sıfıra yani son çizgiye inen kanat oyuncuları bizde olmasına rağmen gol atamıyoruz neden mi ? eneramo iki stoperi birden öndireğe çekiyor ama arkadan destek veren bir oyuncumuz bile yok.neden çünkü erman çok geride oynatılıyor.ben illa erman oynasın da demiyorum.bu takım eneramonun yanına arkasında herhangi bir oyuncu koysun o oyuncu sezonu 10-15 golden aşağı bitirsin ben de bırakıyım futbol izlemeyi.arkadiusz piech tam eneramo.nun partneri olacak isim.çünkü eneramo gibi stoperleri üstüne çeken bir adamın yanına koyacağınız süratli bir isim maç içinde en az 2-3 tane net pozisyona girer.-ki bahsettiğim pozisyonlar karşı karşıya pozsiyonlar.çoğu kişi farkında değil ama eneramo'nun olduğu maçlarda rakip stoperlerin onunla mücadelede ne kadar zorlandığını ve ileri çıkamadağını,hatta eneramo pres yapmaya gittiğinde ikili mücadeleye girmemek için topu direk taca attıklarını görebilirsiniz.yeni transfer hakan arslan da mehmet nas gibi oyunu iki yönlü oynuyor bence gayet iyi bir oyuncu.ben ısrarla neden 2 önlibero varken erman.ın hemen onların önünde oynatılmasını anlamıyorum.noluyor yani sivasspor bu sene gol yemedi mi ? hatırlatırım mersin idman yurdu deplasmanını ''KADİR-ADEM-HAKAN'' üç önlibero da sahadaydı.sonuç : ''3-0''. şunu unutmayın : ''GOL YİYEREK DE MAÇ KAZANILABİLİR;AMA GOL ATMADAN MAÇ KAZANILMAZ !!''
|