Cevap: Yönetimden Çalımbay'a Destek
Bence dünkü maç ve maç içerisinde olanlar herkes için bir milat oldu. Olmalı. Rıza hoca "İşin ciddiyetini" anladı. Taraftar memnun olmazsa artık sesini çıkaracak diye düşünecek. Ama kesinlikle "küfürü ve hakareti" bende kabul etmiyorum. O acizliktir, seviyesizliktir. Emek verenlerin emeğine saygısızlıktır.
Fakat durumu bu noktaya getirmek, koca bir şehiri, sayısı ne kadar olursa olsun bu taraftarı hiçe saymak, onlara güzel futbol izlettirmemek, elinde ki futbolcuları taraftar istiyor diye oynatmamak, inadından vazgeçmemek, bazı futbolcular (Uğur, Hayrettin, Kadir gibi) kötü oynadığı halde takımı yakma derecesinde taraftarın önüne yem gibi atmakta kabul edilebilir, yenilebilir bir durum değildir.
Ben taaa en başından beri söylüyordum. Rıza hocanın misyonu ve vizyonu yoktur. Hedefi ilk 10, hatta hatta düşmemeye oynamak olan bir hocanın Sivasspor değil başka bir takıma bile faydası olmaz demiştim. Sonuç ortada. Geldiği takımlarda ki başarısına, takımın sıralamasına ve nasıl ayrıldığına bir bakın sonra bana kızın.
Tamam zor süreçte yanımızdaydı, yardımı çok dokundu. Ama bizden biri olmayan Mesut Bakkal bile 2009-201 sezonunun son 8 maçında 7 beraberlikle takımı ligde tutmuştu. Neden? Altımızda ki diğer takımlar (Denizlispor ve özellikle Diyarbakırspor) puanlar kaybederek ligde kalmamızı sağlamıştı. O zaman o da başarıydı.
Her teknik adamın kendi çapına göre başarısı vardır. Onun için, bazı "olması gereken" şeyleri yapınca başarı gibi göstermeyelim. Gerçek başarı tüm spor kamuoyu, tüm Türkiye, hatta Avrupa adımızı, sesimizi duyuyorsa, kaçan şampiyonluklarımız konuşuluyorsa, şampiyonluğa oynuyarsak o başarıdır.
Umarız Rıza hocamız hedefini değiştirip taraftarın beklentilerine uygun oynatır o zaman bizde hemşehrimizi bağrımıza basarız. O zaman laf söyleyenin dilini keseriz.
.
|