Tekil Mesaj Gösterimi
Gerçeği Rakamlar Söylüyor
Alt 20.04.2013, 07:32   #1
Salim58
Usta Yiğido
 
Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 18.04.2009
Yaş: 57
Mesajlar: 10.093
Thanks: 16.684
6.501 Mesajına 17.014 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1583 Salim58 kann auf vieles stolz seinSalim58 kann auf vieles stolz seinSalim58 kann auf vieles stolz seinSalim58 kann auf vieles stolz seinSalim58 kann auf vieles stolz seinSalim58 kann auf vieles stolz seinSalim58 kann auf vieles stolz seinSalim58 kann auf vieles stolz sein
Standart Gerçeği Rakamlar Söylüyor



Sanki Sivasspor her yıl Türkiye kupasında finaller oynuyor, daha öncede Türkiye kupasını defalarca almış, bu yüzdende Sivaslı’ya bıkkınlık gelmiş! Gerçi, böyle olan takımların taraftarı hiçbir zaman bu durumlarda takımlarını yalnız bırakmıyor.

Üç gün önce 4 Eylül stadındaki Trabzon kupa maçında bunu çok net gördük. Cadı kazanı gibi kaynayan, tepki gösterilen Trabzonspor’a taraftarları sahip çıkılması gerektiği yerde sahip çıkıyor. Trabzon taraftarı, geçen hafta oynanan Ordu maçında tribünleri tıklım tıklım doldurdu. Sonra Sivas’ta oynanan kupa maçında kendilerine ayrılan 800 kişilik yeri de doldurdu.

Peki bizim Sivaslı ne yapıyor? Bolca konuşuyor! Burnunun dibindeki en kritik maçlara bile gelmiyor. Ama lafa söze gelince, liderliği kimseye kaptırmıyor!

Gençlerbirliği ile oynanan son derece kritik maça 6-7 bin kişi, Trabzon’la oynanan kupa maçına ise 5-6 bin kişi geliyor, sonrada büyüklük konusunda Trabzonlularla boy ölçüşmeye kalkışıyoruz. Geçin bunları!

Geçen gün açıklanan ankette, Trabzon’da yaşayanların yüzde 80’i hangi takımı tutuyorsun sorusuna “ Trabzonspor’u “derken, Sivas’ta bu oran sadece yüzde 27. Bursa’da ise bu oran yüzde 30. Ancak Bursa göç alan, dolayısıyla başka şehirlerden gelenlerin yoğun olduğu bir şehir,buna rağmen Bursaspor 1. Tutulan takım olarak çıkıyor. Sivas’ta birinci Fenerbahçe, ikinci Sivasspor yüzde 3’lük farkla 3. Sırada da Galatasaray var. Bırakın büyük takım olmayı, bu rakam Sivaslı için oturup kara kara düşünülmesi, hatta utanılması gereken bir rakamdır.

Düşünebiliyor musunuz, Sivasspor 8-9 sezondur süper ligde 2 sezon şampiyonluk kovalamış, Avrupa kupalarında Türkiye’yi temsil etmiş ama Sivas’ın sadece yüz kişiden 27’si Sivasspor’u tutuyor. Kritik maçlara gelme, hangi takımı tutuyorsun diye sorulduğu zaman Sivasspor deme sonrada kalk Trabzonspor’la boy ölçüşmeye kalkış! Gönüllerde en büyük olmak farklı bir şey, rakamlarla büyük olmak farklı. Benim gönlümün tabi ki tek ve en büyük takımı Sivasspordur, ama rakamsal olarak ve kamuoyu önünde büyüklük kim biz kimiz!


Abdullah YİĞİT
Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 10 Kullanıcı Salim58'a Teşekkür Ediyor...